Semestertider, skräp och sorg

Hur har ni haft det idag? Jag har varit på sommaravslutning på VSFB i Malmö. Vi har ätit gott och umgåtts. Nu är det sommaruppehåll och alla ni där ute ser säkert fram emot era semestrar. Jag gör det inte, fast jag ska kanske inte se det som semester för jag är ju fortfarande sjukskriven. Men njuter av att det är sommar gör jag inte. Jag har inte ens suttit ute i min trädgård än och fikat, något som jag längtar till varje vår, den första fikan i trädgården. Grillning har heller inte skett, orkar inte, vill inte. Jag har heller inga planer för sommaren, dock vet jag att 30-31 juli är två jäveldagar som jag inte ser fram emot. Det är 1-års dagen på vår sorg. Då är det ett år sedan vi miste vår älskade Bella och jag tänker ofta på att den närmar sig.

image
Det bjöds på en väldigt god tårta idag, så en liten bit unnade jag mig, trots viktväktartänk.

Tack vare en snäll bror har jag snart fått ordning på min gräsmatta. Fast imorgon tänkte jag ge mig ut och dra runt lite på gräsklipparen så att jag får lite motion.

Min snälla bror och son fyllde igår min bil med allt det som skulle till tippen, sen kom jag på att den var stängd. Så idag har  skräpet följt med mig till Malmö och tillbaka igen. Låste inte ens bilen när jag parkerade den i Malmö med en liten förhoppning om inbrott. Hahahah…… Ingen ville ha mitt skräp, så nu får det ligga där tills på tisdag då tippen är öppen igen. Om jag inte kör till Sjöbo imorgon.

image

Via VSFB på Facebook hörde jag denna låt som en bror har skrivit till sin syster. Den är så fin att jag frågade mamman om jag fick dela den här på min blogg. All denna sorg som så många bär runt på. Syskonen som blir kvar sörjer också fruktansvärt mycket.

1798 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Sjukskriven, VSFB, Youtube. Bokmärk permalänken.

2 svar på Semestertider, skräp och sorg

  1. Karin skriver:

    Denna sången av en bror till hans älskade och saknade syster grep verkligen tag i mig! Texten, bilderna och hans moves. Så äkta, så rent, så mycket saknad och så mycket kärlek och förtröstan på att hans syster nu har det bra och slipper lida. Att hon är med honom och att de åter ska träffas en dag…

    Fina Jenny, jag förstår att du fasar för årsdagen som närmar sig och att du inte kan finna glädje i den begynnande sommaren. Jag förstår, dock kan inte till fullo förstå. För jag har själv inte varit i dina kläder, tvingats gå i dina skor. Men jag känner med dig!

    Själv ska jag jobba hela sommaren igen, så jag ser heller inte fram emot sommaren. Har varit utan arbete hela våren. Hade hoppats att få njuta av litet sol och värme innan jag ska börja jobba, men det har varit kallt, blåsigt och regnigt i princip hela maj månad. Det är bara att bita ihop och jobba på. Hoppas få någon ledig dag med sol, bad och sommvärme. Gnäll gnäll! Detta är petitesser i jämförelse med hur du har det!
    Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.