Bellas fina halsband. Viktväktarna och semester?

Jag har skrivit om Bellas halsband, idag plockade jag upp det för första gången från min plånbok. Vill visa er hennes fina öga från Libanon och hennes lilla hjärta som hon fick i doppresent.

image

Men inte fan hjälpte ”ögat” när aset kom i hennes närhet, tyvärr. Ett halsband som idag är oersättligt för mig. Jag la ner det i plånboken igen men borde nog ta och reda upp knutan och sen hitta en bättre plats till det. <3<3<3

Mitt i min sorg oroar jag mig naturligvis för pågarna också, de hantera sorgen på sitt sätt. Kanske inte så som jag hade önskat med terapi, och träffar via VSFB. Men jag har lärt mig att jag måste släppa mitt sätt att tänka, de sörjer på sätt som de mår bra av. Men idag sa Samir något väldigt fint till mig när vi pratade, så jag förstår att han har sina tankar och att han bearbetar sin sorg på ett sätt som passar honom. Naturligtvis kan jag inte blogga om det eftersom det är hans privata tankar. <3<3<3

Att man är medlem hos viktväktarna betyder inte att man inte kan äta gott. Det handlar om att man kan äta allt men mindre mängd, eller med smartare val. Till min hjälp har jag:
image
Sen har jag ju appen i mobilen också.
Hur ska det gå när jag har semester? Hur bra som helst säger jag. Jag kommer njuta av den och jag kommer dricka mycket vatten, äta frukt och grönsker och annat gott. Jag kommer fixa det genom att höfta med pro pointsen, för god mat ska jag unna mig. Sen när jag kommer hem följer jag det till punkt och pricka ett par dagar så återställer jag ordningen. Så har jag gjort förr, det funkar för mig 🙂 Min andra omgång på viktväktarna så jag vet vad jag håller på med.

image

Idag unnade jag mig min favoritglass (humöret behövde boostas lite med tröstätning) men jag åt inte hela burken som jag lätt kan göra. Jag åt 1/3 av den bara. Sockerärtor är gott att äta som ”godis”, vilket innehåller 0 pro points. Gratis pro points är alltid bra 🙂

Ringt lite samtal idag, bland annat kollat upp om provisoriskt pass accepteras i Kroatien, japp det gör det. Kanon, då slipper jag oroa mig om mitt pass inte blir klart i tid. Avbokat terapitiden nästa vecka, fast hon blir säkert bara glad för det när hon ser smset. För det är ju ytterliggare ”check” i mitt nya liv. Jag ska lämna landet utan min son. Det har varit otänkbart innan. Och en ”check” på nya kläder blev det också. Japp vilka framsteg jag har gjort. Dock är sorgen inte mindre och heller inte helt hanterbar men jag kommer framåt i livet märker jag. Ibland blir det bakslag, sen framåt igen. Mitt liv är en berg- och dalbana som jag inte helt kan kontrollera. Lite läskigt för en kontrollmänniska som mig.

Lev livet här och nu, rätt som det är så slår det en rejäl kullerbytta. <3<3<3

1652 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Sorg, Vikt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bellas fina halsband. Viktväktarna och semester?

 1. Jill skriver:

  Hej Jenny!
  Behöver du lite stöttning gällande viktväktarna så hör av dig
  Jag började sista veckan i oktober och har tappat 19 kilo hitentills
  Kram på dig
  Hoppas din semester blir fantastiskt, för de är du fanken ta mig värd

  • Jenny Borg skriver:

   Hej Jill!
   19 kg, wow….. Starkt gjort. Jag har tidigare gått ner 20 kg, men denna gång vägde jag in på 28 kg mer än målvikten.
   Du får gärna tipsa om små enkla snacks och efterrätter då det är där jag fallerar mest. För gott vill jag ju äta, men med mindre pp.
   Kram <3

 2. AnnBritt skriver:

  Så fint Bellas halsband är! Så otroligt vackert smycke med hjärta och öga! Jag har inte sett ett sådant öga förut och hjärtat är ju ljuvligt fint! Förstår att du vill ha det i plånboken så att det är nära dig och att det är med dig jämt!

  Jag kan också äta upp hela glassen som du har gjort. Man har ju svårt att sluta äta för den är så krämig och chokladsmaken så god. Med mycket smak av choklad också!
  Skulle också behöva gå ned flera kilon. Men det får bli en annan gång:) Då jag älskar att äta glass när det är varmt och solsken ute!
  <3

  • Jenny Borg skriver:

   Tack fina du, ögat är som sagt från Libanon och vanligt där. Det är ett öga som ska skydda dig mot det onda. Men tyvärr hjälpte det inte denna gången, men det har kanske varit till hjälp massor av andra gånger utan att vi har vetat det. Glass och sommar hör ihop,
   mjukglass äter jag gärna och ofta i sommarvärmen. Vikten är inte det viktigaste här i livet, men jag måste i mina kläder 🙂
   Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.