Ingen bra dag, det snackas gojja på Gotland

Satt på teven lagom till att Jimmy Åkesson snackar gojja från Almedalen. Skulle kunna fylla detta inlägg med vad jag tycker om honom och hans parti. Men jag gör det inte för jag anser mig vara bättre än att sjunka så lågt. Han och hans parti är lika skrämmande som de islamistiska fanatikerna. Sen har jag för den delen inte så mycket över för fanatiker oavsett religion.

Där sätter jag punkt för mina politiska åsikter. Jag har fullt upp med att överleva min egna vardag.

Igår fick jag brev från Försäkringskassan, den 31 juli upphör min sjukpenning även om jag har läkarintyg. MEN……. jag kan ansöka om sjukpenning på fortsättningsnivå om jag fortfarande anser mig vara sjuk, dock blir det då 75 % i ersättning. Om jag har en allvarlig sjukdom kan jag ansöka om sjukpenning på normalnivå. Vad är det jag opponera mig emot? Jo detta pappersarbete som man som sjukskriven ska befatta sig med. Varför? Jo för att de skulle kunna ha smidigare hantering av sjukskrivna.

När jag själv bad om arbetsprövning innebar det att jag skulle fylla i papper för att ansöka om att få mina pengar men då från annat konto hos Försäkringskassan. Jag blev rasande och förklarade vad jag tyckte om det. Det slutade med att handläggaren fyllde i pappret och jag behövde bara sätta min namnteckning på papperet. Men tro inte att det slutade där. Nu hade jag helt enkelt inkomst från annat konto på heltid från Försäkringskassan för att jag skulle arbetspröva 2 timmar om dagen. Det hette att om jag inte orkade någon dag var det bara att stanna hemma (lite enkelt förklarat av en uppretad Jenny). Det var därför det kallades arbetsprövning, jag skulle prova om jag orkade. Det blev så att jag stannade hemma tre dagar på tre veckor och då skulle jag helt plötsligt anmäla mig som sjuk och med det kom ytterliggare pappersarbete. Nu var jag fullkomligt rasande och berättade för handläggaren vad jag tycker om deras upplägg.

Så till Försäkringskassan vill jag bara säga: Jag skiter i från vilket konto ni skickar ut min sjukpenning, jag skiter i om det har gått 364 dagar på min sjukskrivning. Jag har läkarintyg, låt det fortsätt att gälla och skicka information om att från och med nu får jag enbart 75 % i sjukpenning. Men ge fan i att ge mig extra pappersarbete, för jag har fan i mig fullt upp med att få ordning på mitt liv. Mitt förstörda liv med en fruktansvärd sorg och saknad efter en älskad dotter. Och jag har faktiskt inte för avsikt att vara sjukskriven hur länge som helst. Jag vill inte ens vara sjukskriven, jag vill arbeta och försörja mig själv och min familj så som jag har gjort i alla år sen jag var 16 år. Jag vill ha mitt liv som jag själv har planerat och jag vill ALLRA MEST HA MIN DOTTER TILLBAKA.

image

FÖRSÄKRINGSKASSAN: Ni behöver se över era rutiner och göra det smidigare för sjukskrivna.

Idag är ingen bra dag. Idag har jag kraschat och sovit bort större delen av dagen. Skrikit, gråtit och svurit har jag också gjort. Inget jag hymlar med, det gör ont att ha mist sitt älskade barn och sorgen, ilskan och  hatet måste ut. Det kallas läkningsprocess.

image

Idag är en sån dag då jag tröstäter, och det rejält. Japp jag har även ätstörningar, jag äter mig till mina känslor. Men börjar få rättsida på det igen. Men idag får det var som det är. Idag är det 11 månader sedan jag träffade min älskade tös i sjukhussängen och fick veta att hon var hjärndöd. FUCK TRAFIKOLYCKOR!!!

Ringde Brottsofferjouren och hade ett långt och bra samtal med en omtänksam trevlig kvinna. Dock verkar det inte som att jag kan välja att åklagaren ska bytas ut. Åklagaren jobbar för staten och har väckt åtal för att aset har begått ett brott mot de svenska lagarna. Jaha…..men min dotter då? Jo på något sätt biträder hon även Bellas dödsbo. Men jag är ju inte nöjd med vad som sades på Tingsrätten och att min sida inte reagerade på det. Det står ingenstans, varken i polisrapporten eller i dombeslutet det som togs upp. Vem är det som skulle ha bemött uttalandet? Och varför fick man ta upp något man inte nämnt tidigare? Ja frågorna hopar sig. Min person på Brottsofferjouren ska ringa när han är tillbaka efter semestern,  han är med mig som stöd vid rättegångarna. Tack och lov att det finns människor som vill hjälpa och stötta en. Min advokat är snart tillbaka och då ska jag ta upp detta med henne.

Nä jag har inte njutit av denna fina varma dag, jag har sovit bort den och sedan stannat inomhus. Kanske får jag en bättre dag imorgon.

Kram till er alla!!

2071 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Arbetspröva, Bella, Döden, Sjukskriven, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.