Dålig dag kan sluta bättre

Hej mina vänner!

Dålig dag kan ibland vända till något bättre även i mitt liv. Idag ringde de från en skola där jag tidigare varit på ansällningsintervju men ej fått tjänsten. De hade annan tjänst och det lät positivt och bra, berättar mer när allt är klappat och klart. Litar inte på något förrän eventuella papper är skrivna.

Ringde försäkringskassan idag om den där blanketten jag ska fylla i för att få fortsatt sjukpenning efter den 31 juli. Pratade lite med personen om det och frågade hur det går till och om man slipper lucka i utbetalningen.  Jag kan inte annat än att skratta åt eländet, de behöver verkligen se över sina rutiner. Min handläggare har godkänt min sjukpenning fram till 31 augusti (redan i maj månad) efter läkarintyg samt brev från läkaren som skrivet lite om våra planer. Nu ska samma handläggar utreda mitt ärende igen och se om de går med på att betala ut min sjukpenning efter 31 juli men då med enbart 75 % ersättning. Dubbelt arbete??

image

Jäklar vilken närbild, jag provade att beskära min selfie för att inte få med någon okänd på fotot 🙂

Följde med mina vänner på allsång i Svedala för en trevlig kväll. Men hur kan man ha roligt när man har mist sin dotter? Jag satt där bland alla glada människor och önskade att även jag fick vara så där lycklig och glad. Men jag hade satt på mig en mask, en mask som skrattade och sjöng men mitt hjärta grät. Varför får jag leva men inte Bella? Jag skulle bytt plats med henne om jag hade kunnat. Jag har fått 24 fina år med mina barn, hon fick aldrig uppleva lyckan av att bli mamma. Hon fick aldrig sin Dahlia och Dominic, barnen hon drömde om.

image

Hade kameran med och tog lite fina foto men dom finns ännu inte på min dator och kan därför inte visas här på bloggen än.

Pratat med de som har hand om boll- och kedjetäcke idag.  Bollvästen ska jag lämna tillbaka och jag kommer få ett bolltäcke men de har lång väntetid på dom. Men eventuellt skulle det gå att lösa nästa vecka annars får jag mixtra med bollvästen och kedjetäcket så länge. Jag kan säga så mycket att det hjälper mot ångest och oro. Jag har nu fått en erfarenhet som jag har användning för i mitt jobb. Jag vet att det fungerar, att det lugnar ner en orolig kropp. Då kan jag tipsa om det till behövande barn, och jag kan uppriktigt säga att det är värt att pröva. Jag ska faktiskt tipsa min läkare om att detta är ett bra komplement att hänvisa till istället för bara mediciner.

Glöm inte att följa mig på instagram jennyborg71, där lägger jag ut lite lättsammare texter och bilder. Inte bara sorg och elände.

1521 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Döden, Okategoriserade, Sjukskriven, Sorg, Vänner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.