Positivt tänkande på fredagar fungerar inte………

Så var det fredag och jag har hela helgen tom i kalendern. Ett medvetet val då jag måste fokusera på hemmet och mig själv.

Livet kan uppenbarligen ta nya vändningar och jag har hamnat i en fas där jag inte ser fram emot helgen utan hellre vill att det ska bli måndag igen så att jag kan gå till jobbet. För där hinner jag inte annat än att fokusera på eleverna och mitt uppdrag som pedagog. Kanske hänger det samman med att julen närmar sig och därmed ökar min ångest? Personalfest, julsaker i affärerna, granne som satt upp sin julbelysning, allt prat om julklappar – aktiviteter jag inte deltar i för jag orkar helt enkelt inte. Vill bara att det ska bli januari så att eländet är över.

Funderar på att ta itu med frisyren, unna mig någon ny hårfärg eller nått. Vet inte, vet bara att jag vill göra något. Byta identitet kanske? Få bli en mamma med alla sina barn igen? Inte vara en mamma UTAN alla sina barn? Suttit hos Bella och vrålat ut min smärta över att hon inte får vara HÄR. Vill krama henne, skoja med henne, skälla på henne, pussa henne, shoppa med henne, resa med henne….. Jag vill göra så mycket med henne som aldrig kommer bli av.

Gråter för att jag saknar Bella, gråter för att Samir mår dåligt för att han har mist sin syster, för att Zimon mist sin älskade. Vill så gärna ta bort smärtan pågarna känner men kan ju inte göra det. Denna maktlöshet tär…..

Det går inte över, man blir inte sitt vanliga jag igen……. Det är okej att sörja och det kommer jag alltid att göra. Jag förstår att jag kommer lära mig att leva med detta men speciellt upplyftande är det inte.

På torsdag kommer domen, jag fasar för det. Tänk om de frikänner helt? Försöker att inte tänka på det. Måtte våra bevis räcka så att domen kvarstår.

Blev ingen positiv fredag på bloggen, blir sängen tidigt så känns det kanske bättre imorgon.

20150626_173221

Härligt foto från Kroatien, kanske lite sol hade gjort gott?

 

 

983 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Jul, Samir, Sorg, Vägplatsen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Positivt tänkande på fredagar fungerar inte………

 1. Ann Linder skriver:

  Jenny, du beskriver detta ofrivilliga liv så bra.
  Det finns inget bra med detta jävliga efterliv. Det jag menar är alla tankar, all sorg, allt vi mist och alla dessa orättvisor vi har fått erfara. Hur vi även står maktlösa över syskonens sorg.
  Ville mest säga att jag tänker på dig. Vill också säga, blev inspirerad av dig. Idag åker jag till Malmö..ska få massage och bokat övernattning på hotell. Ska bli skönt att vara ensam med mina tankar.
  Läsa och käka godis i sängen ingår naturligtvis ?
  Varma kramar

  • Jenny Borg skriver:

   Tack för dina rader Ann, du är också i mina tankar. Massage är bra för våra kroppar efter detta trauma vi har gått igenom. Hoppas att du får en härlig dag/natt. Jag sitter själv och kollar upp olika alternativ, vill iväg igen och denna gång med övernattning. Behöver avkopplingen som det ger och så behöver jag vara ensam och bara vara. Billiga alternativ för massage i Malmö är alla Thai massagställen, de ger både oljemassage och tahimassage. Jag brukar variera mig då min kropp behöver båda varianterna.
   Kram Jenny <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.