Snö och däckbyte

I sista minuten fick jag bytt däcken på min bil av Samir och Zimon. Nu är huset fullt av grabbar och det är trångt i Samirs rum. Man kan ju undra varför dom inte nyttjar soffan här ute hos mig 🙂 Fast känner jag dom rätt är dom snart på språng igen. Liten stund av normalt privatliv här i huset, skratt från Samirs rum är som balsam för själen.

Vinterns första snö ligger på tomten men jag håller mig inne i värmen. Soffan,te, filt och tv det är så jag tillbringar min lördagkväll.

Jag inser att jag måste komma av soffan under helgerna och göra sådant som jag mår bra av. Men en högtid närmar sig och den gör ont, andra julen utan Bella ska överlevas. Jag och Samir har pratat lite och vi har olika behov. Vi måste nu hitta en lösning som passar oss båda, eller i alla fall inte ger mig ytterliggare sorg av en känsla att svika honom. Han är vuxen och gör sina egna val. Men som mamma vill jag gärna ”lägga näsan i blött”, då jag älskar honom och är orolig för att han ska må alldeles för dåligt.

Nästa fråga jag måste ställa min son är: Hur viktigt är julpyssel för honom? Vi bor under samma tak och delar sorgen efter Bella, så vi försöker ta hänsyn till varandras sorgebearbetning. Vi är i olika faser med olika behov. Men vi delar behovet av att behöva varandra för att orka ta oss vidare.

Tack fina ni för att ni läser min blogg även om den inte är så uppmuntrande. Jag gör mitt bästa för att mer än överleva förlusten av min dotter men det är tungt.

IMG_1898

829 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Samir, Sorg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snö och däckbyte

  1. Louise skriver:

    Jag tycker du skriver så fint om din dotter. Jag tycker om att läsa din blogg.
    Vet du vad jag har sagt sedan jag var liten och det snöade. Jag sa och säger fortfarande att änglarna har storstädning där uppe och det är fjädrarna från kuddarna när de ryster dem. På det sättet lever våra nära och kära kvar hos oss.

    Hoppas du får en bra lördagkväll.

    Kramar från Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.