Visakortet slites rejält nu när jag är ledig

Oj vilken dag jag har haft. Det kändes nästan som om det var mitt gamla liv jag levde. Inte det nya med sorg och ångest. Ni vet, har man mist ett barn tänker många inklusive jag på livet före och livet efter. Efterlivet är inget man vill ha.

Jag började morgonen med att köra och lämna bilen på service, sen direkt till jobbet för ett möte. Handlade en massa nya ingredienser och körde hem och bakade sånt där knäcke som alla bakar nuförtiden. Fast baka är egentligen inte min grej. Men gott blev det och bildbevis finnes naturligtvis.
image
image
image

Gårdagens brunch hos Louise fick mig att prova på att laga tomatsoppa idag. Får jag säga det själv så blev den jäkligt god. Nästan allt åt jag upp, endast en liten skål kvar till lunch imorgon.

image

Det är inte ofta jag nämner barnens pappa här i bloggen men ibland så dyker det upp lite om honom också. Så idag tänker jag nämna att han inte tyckte om röran vi hade i köket och som jag la ut ett foto på. Så han ringde sin son och bad honom säga till mig att städa 🙂 Jag hälsade tillbaka att han gärna fick be sin son hjälpa till lite här hemma. Gärna städa min bil om inget annat. Han höll med om att sonen gott kan hjälpa mig med bilen, efter att jag argumenterat bort varför jag inte bara kör in den i en biltvätt. Den behöver faktiskt tvättas även invändigt och det gör inte maskinen i en tvätthall.

För att visa omvärlden att hans son inte lever i en svinstia (alltid), lägger jag här med ut ett dagsfärskt foto på köket.

image

Ovan text ska läsas med lite humor, så att ni nu inte tror att vi på något sätt har käftat om det här. Vi har bara lite olika syn på en hel del, speciellt vem som ska städa och laga maten här hemma 🙂 Men vi är överens om att vår son är lat 🙂 Och att livet är tungt efter att vi mist vår dotter.

Det är inte bra att vara ledig, det kostar så mycket pengar. Shopping, service på bilen (som även visade sig behöva nya frambromsar) och storhandling av matvaror vid två tillfällen då jag glömde en del på första stället och hittade en massa annat billigt på andra stället. Köpte en snygg tunika igår och idag kom det en rabattcheck med posten på 20%, ni förstår väl att jag då måste dit igen och nyttja den? Alltså måste jag hitta ännu en snygg tunika, vilken otur jag har. Förklarade för sonen (som bor gratis hos mamsen) att resten av månaden blir det bröd och vatten för oss. Men det var inga bekymmer för det gäller ju bara 4 dagar 🙂 Hahaha ja mitt i allt elände börjar vår torra humor dyka upp igen. Min fina älskade son, hatar vad livet har varit hårt mot honom. Måtte han inte behöva uppleva mer sorg på många år nu.

Var ute hos Bella i kväll och satt nya rosor vid vägplatsen. Nu en kopp te, snart en bok och lite glass. Imorgon är en ny dag och jag hoppas att jag får en bra dag då också.

Tack för att just du läser min blogg.

1656 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Samir, Sorg, Vägplatsen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Visakortet slites rejält nu när jag är ledig

  1. Karin skriver:

    Ha ha ha… Jag gillar din humor! ?
    Brödet ser mumsigt ut! :d Kan du lägga ut recept? Tomatsoppa var det ett tag sen jag kokade…

    Kramar om dig! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.