Många tankar, vänner och en jävla trafikolycka

Det blev många timmars sömn i natt, helt slut efter allt gråtande och ”skrikande”. Vaknat på lite bättre humör och idag kommer sonen hem efter helgens laning hos en kompis. Min bror dök upp som gubben i lådan i dag igen och denna gång hade han med sig lilla Tilda. Bella skulle ha varit hennes Gudmor och vara med på förlossningen som jag säkerligen skrivit om tidigare. Lilla Tilda som även heter Isabell efter min dotter.

Jag tänker ofta på de månader som har varit, vänner som försvunnit, vänner som har tillkommet. Att vara en vän även när det är sorg med i bilden är nog inte lätt. Jag är själv inte så social men några få stannar ändå och finns där om och när jag orkar/vill vara social. Någon vän ringer med jämna mellarum, en bjuder på lunch lite då och då, en annan spelar word feud med mig. Sen smsar även vänner emellanåt, jag vet var dom finns och att de väntar på mig. Jag vet att om jag hör av mig kan jag komma till dom eller dom till mig. Det är riktig vänskap, och tack för att ni finns.

image

Jag tänker även framåt, vad ska det bli av med mitt liv? Hur vill jag leva det? Vad vill jag göra? Ska jag eller ska jag inte….? Ja många frågetecken finns det. En sak vet jag säkert, jag är inte rädd för att dö men jag vill inte utsätta mina pågar (Zimon inräknad som min bonusson, fin påg med stort hjärta. Eva och Thomas: Ni har skapat en fin varmhjärtad son, tack för att jag får behålla honom i min familj) och familj för ännu mer sorg. Vi har alla fått så det räcker med den biten. Så jag har valt livet, och lovat att stanna här så länge det bara går. Så nu har jag som tidigare nämnts kollat upp så att jag inte har problem med hjärtat och ingen början till stroke, symtomer fanns. Nästa steg är mammografi och cellprovstagning. För har jag nu valt livet skulle det ju vara fan om någon sjukdom tog över min kropp.

Har ni tagit ställning till organdonation än? Annars gör det och glöm inte att prata med era barn om hur de ställer sig. Omänskligt och råka ut för frågan och inte veta svaret. Jag hade tur som visste, det gjorde att Bella kunde rädda fem liv. Fem lyckliga människor med familjer som har fått en ny chans, på grund av vår tragedi. Jag vill tro att de en och annan gång skänker en tanke till den tjej som gav dom organen. Den som fick hennes hjärta fick mycket kärlek med sig. Det skänker mig både glädje och sorg över detta, glädje för att någon fick en andra chans, sorg för att det var min dotter som dog.

Tillhör ni dom som gärna informerar om vart det finns poliskontroller längst vägarna?  Tänk gärna ett steg längre än att spara in en böteslapp till någon.

Tänk detta istället:

image

Här dog Bella för mig den 30/7-14, för hon vaknade aldrig upp igen efter denna hemska smäll. Hennes bil stod från början bakom släpet. Hon hade inte en chans. Hon förklarades hjärndöd 31/7-14. Valde att lägga in en liten bild då jag mår dåligt av att se på den.

FUCK TRAFIKOLYCKOR

VI SAKNAR DIG BELLA!!

2884 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Änglar, Bella, Döden, Donation, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.