De fyra H:na

Nu har jag äntligen fått tid till terapeuten jag har gått till de senaste året. Skönt!! Hon har följt mig hela resan i detta efterliv och jag kan bara fortsätta min terapi där vi avslutade förra besöket.

Alla är vi olika och sörjer därefter, detta är min sorg och mitt sätt att hantera den. Jag har valt att blogga om sorgen för att öka förståelsen därute. Men också som terapi till mig själv. Det finns många som gärna ger goda råd längst vägen men som egentligen inte har en aning om vad de snackar om.
Det sämsta som man kan göra (enligt mig) när möter någon med sorg är att säga: ryck upp dig, livet går vidare, du behöver rutiner, du skulle må bättre om du…. med mera. Nä det är bättre att: Håll om, håll tyst, häll i och håll ut. Fyra H som är till hjälp.

Känslorna svajar inom mig, det är många känslor på en och samma gång. Inte helt lätt att leva med och ibland blir jag så fruktansvärt trött. En trötthet som jag inte hade tidigare. Jag har åldrats flera år känns det som så då blev jag ganska glad förra veckan när någon trodde att jag var betydligt yngre än vad jag är. Själv ser jag bara dubbelhakan, magen som putar ut och de gråa hårstråna som bara blir fler och fler. Jag ser en Jenny med ledsna ögon och sammanbiten min. En Jenny långt ifrån den hon var innan livet fullkomligt rasade.

image

Den gamla Jenny försvann med Bella.

image

2013

Saknar min tös, mitt liv och mitt gamla ”jag”. Detta efterliv är tungt att leva.

1421 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Sorg. Bokmärk permalänken.

1 svar på De fyra H:na

  1. Karin skriver:

    ❤❤❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.