Försäkringsbolaget ersätter mig

I dag kommer mitt inlägg att störa några, kanske flera (för er som följt min blogg så vet ni att jag fått ett anonymt brev där man bland annat skriver att jag är ute efter pengar) men i huvudsak kanske vara till hjälp för någon som är utsatt för brott. Man kan ha rätt till vissa ersättningar vid personskada. Utöver att jag har fått ersättning för min bil (betalades ut rätt omgående) som var med när Bella dog fick jag även ersättning för förlorad inkomst när jag var sjukskriven ett år. Det är alltså en rättighet jag har då det är bevisat att jag är utsatt för ett brott. Brottet är att man har kört ihjäl min dotter. Jag har även fått gå på terapi som betalas av försäkringsbolaget på grund av regler inom sjukvården som stoppar en terapiomgång till i 12 månader innan man kan få en ny omgång. När det gäller terapin tror vi att jag kommer kunna avsluta den innan sommaren. Jag har gått på terapi ända sen sommaren 2014, då min dotter dog.

Min sjukskrivning i höstas gjorde att jag förlorade inkomst igen men nu är det klart att jag får en viss ersättning från försäkringsbolaget. Då de betalat allt jag nämnt ovanför har jag inte begärt ersättning via rätten. Om försäkringsbolaget inte hade betalat ut ersättning hade jag via min advokat kunnat lämna in begäran om ersättning för förlorad inkomst, man måste då ha kommit upp i en viss summa om man gör det efter domen är satt. Innan rättegångsdagen kan man skicka in kvitto på allt man begär ersättning för. Därför måste man alltid ha kontaktat försäkringsbolagen innan man begär skadestånd i rätten. Det som de inte ersätter kan man begära ersättning för. Därmed inte sagt att man alltid får det.

Jag är otroligt stolt över att vi kunde få ut ett skadestånd till Bellas pojkvän, för det är inte praxis (även han hade hellre haft Bella kvar i livet). Vi fick verkligen kämpa för att få det med i rättegången. Vi lyckades alltså få igenom något som egentligen anses vara omöjligt. Synd bara att jag inte fick lämna in skadeståndsansökan för alla Bellas syskon. Det hade blivit en del då Bella har 5 syskon. Vi vann heller inte vårt yrkande på skadestånd till Samir då han inte bodde hemma. Undrar om rätten tänker sig att han har utsatts för mindre sorg och smärta bara för att de bodde på olika adresser.

Och NEJ!!!! Inga pengar i världen kan ersätta min dotter. Jag saknar henne enormt mycket och julledigheten har varit tung.

                                            Min fina älskade tös, mamsen saknar dig. 

Inte nog med att man orsakade Bellas död utan man gjorde en efterkonstruktion av händelsen enligt polisen. Man hittade alltså på vad som egentligen skett den där dagen. Man sa även i Hovrätten ( vilket man inte nämnt i tingsrätten) att en kulle orsakade att man inte såg mer än taket och bakrutan på Bellas bil. Trots att man innan sagt att man hade registrerat att bilarna fanns där på flera hundra meter. Tror ni att jag hyser någon som helst empati? Absolut inte däremot en jäkla massa hat och ilska.

Jag har ännu inte hittat den där kullen som dolde Bellas bil så bra. I det anonyma brevet påstod man också att om Bella hade använt blinkers och varningstriangel hade olyckan inte hänt. Men om man missar en hel bil, hur skulle man då ha lyckats se en liten varningstriangel mitt på dagen??? Jag bara undrar hur man tänkte där. Sen är vi faktiskt säkra på att varningsblinkern användes, eftersom att vi känner Bella så väl.

Nu ska jag ta en kopp te och landa efter en lång dag på jobbet och en kväll i soffan på ett fruktansvärt dåligt humör då brevet från försäkringsbolaget rörde upp mina känslor.

1489 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Sjukskriven, Terapi, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.