Skitförbannad, varnar för långt inlägg

Hej allesammans!

Varning för fruktansvärt långt inlägg idag.

Så här dagen efter kan jag berätta att natten varit överjävlig. Mardrömmar, ångest och fruktansvärt svårt att sova. Orkade egentligen inte stiga upp i morse men var tvungen då det var dags för terapi, väldigt bra annars hade jag nog blivit liggandes i soffan hela dagen idag. Igår var jag för arg för att känna efter, så jag bearbetade allt under natten känns det som.

Igår gick det att läsa om domen i Skånska Dagbladet, Lund/Veberöd. Idag gick det, hör och häppna: att läsa om samma sak i Skånska Dagbladet fast denna gång Sjöbo och med annan journalist. Så man kan lugnt säga att Skånska Dagbladet har avlönat två medarbetare för samma jobb. Vart är det ekonomiska tänkandet i det? Eller är det så att Skånska Dagbladet har för lite att skriva om så att man sätter två journalister på samma uppdrag? Jag menar, de läser väl ändå själv tidningen de arbetar för?

Om ni nu inte läser Skånska Dagbladet så kan ni läsa om samma historia i Ystad Allehanda idag. Vem vet, de kanske också har två medarbetar på samma uppdrag så då kommer ni att kunna läsa samma historia imorgon igen.

http://www.skanskan.se/article/20150417/SJOBO/150419456&template=mobileart

http://www.skanskan.se/article/20150416/LUND/150419521&template=mobileart

http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/doms-for-vallande-till-annans-dod/

Något jag reagerat på i domstolsbeslutet? Absolut och det ska jag ta med i kommande JO anmälan som snart är färdig. Det är inte bevisat att Bella inte börjat köra ut på vägen står det att läsa, jag säger bara: Man behöver inte vara Einstein för att tolka befintliga foto. Sen kan tilläggas att just den punkten har jag kämpat med i månader, någon som brydde sig? Eller som tyckte att det var relevant förutom jag då? NEJ….. så det kommer med i kommande JO anmälan. Den är ingen hemlighet, alla berörda är informerade om att den kommer.

Eftersom att jag idag igen är fruktansvärt förbannad och trött på Svenska rättssystemet i synnerhet och en massa annat i allmänhet. Så tänker jag idag för första och sista gången använda min blogg till att sprida min information till er hygenor som på något sätt gjort mig upprörd och förbannad de senaste 9 månaderna. Snacket når mig, tro inget annat och jag säger bara: KNIP KÄFT eller kom till mig och säg vad ni nu har att säga. Några kan sluta spela så jävla skenheliga, ni är inget annat än en bluff, dra åt helvete. Ni vet vem ni är och ni är genomskådade som de falska skitpratande individer ni är.

Så ja, och om ni nu undra om jag är helt bakom flötet eller paranoid så kan jag lova er att jag är fullkomligt frisk och normal. Dock fruktansvärt förbannad och trött på idioter och stolpskott.

Har det varit något bra med dagen? Tveksamt, men om jag nu ska försöka vara lite positiv också så har jag kunnat bocka av mer på min checklista, ”tjeck”…. Jag har kommit långt i min process att bearbeta detta trauma att mista sitt älskade barn. Jag har landat i fasen att bara få sörja. Hela jag och min kropp är helt slut efter dessa månader med ilska och frustration. Många äro de som mött mig av olika anledningar i denna process och de kommer antagligen inte glömma Jenny Borg i första taget. De har nog inte mycket positivt att säga om mig men det bjuder jag på. Kanske de till och med festar till det lite extra nu när de slipper riskera höra ifrån mig igen. För mitt mål är uppnått: Jag skulle på rättegångsdagen kunna säga till mig själv att nu kan jag inte göra mer, nu har jag gjort vad jag kunnat för att försöka bevisa att min dotter är oskyldig till den jävla trafikolycka som tog henne ifrån mig. Jag har jobbat hårt för att räta ut alla frågetecken jag hade. Massor är de samtal jag har ringt, massor har jag lärt mig men tyvärr önskar jag slippa ha denna erfarenhet. Mer kan jag inte lägga ut på min blogg, för då kan jag åka dit för förtal. Men jag vet vad jag vet, och jag tror vad jag tror. Allt är nu offentligt.

Jag mötte idag en ung kvinna som tiggde i Malmö, bjöd på kaffe eftersom att jag var på väg in på Expresso House. Men hon ville  hellre ha värktabletter. Medan jag pratar med henne kommer det fram en hemlös svenska man och berättade att han mött kvinnan på Stadsmissionen i måndags och att hon då  haft jätteont och att hon hade opererats i handen som var gipsad. Han var väldigt bekymrad för henne och ville att jag skulle berätta för henne att hon skulle återkomma på måndag eller tisdag till Stadsmissionen för att träffa doktorn så skulle hon få smärtlindrande mediciner där. Denna goa omtänksamma man verkade ha lite extra koll på henne. Jag stack inom apoteket och köpte värktabletter till henne, sen gick jag och mannen och köpte lite te och kaffe till oss alla. Jag säger bara: Det finns hopp om medmänskligheten. De utsatta hjälper varandra och jag fick idag en liten inblick i Stadsmissionens arbete. Jag tackade mannen för hans hjälp och sa som det var att det varit trevligt att få prata med honom om så bara en liten stund. Jag hade en parkeringsbiljett som höll på att gå ut, en ganska onödig utgift att få böter var vi båda överens om.

Åkte hem till mormor på ”himmet” och snackade lite. Vi kom in på internet, blogg och mobiltelefoner. En värld hon inte alls begriper sig på. Men hon tyckte det verkade vara bra <3 Sen pratade vi även gamla minnen och jag fick idag lära mig att min morfar var ”96 Whalfrid” som spårvagnskonduktör i Malmö. Onödigt vetande för er men jag börjar inse att vill man veta något om hur det var förr är det bäst att snacka med mormor 95 år ,så ofta det bara går. Mormor 95 år vet hur smärtsamt det är att förlora sitt barn, det blev hon varse om 2012. Gick hem till moster och käkade pizza och körde sen hem.

Trodde inte att dagen kunde bli värre men tingsrätten hade skickat ut en kopia på domen, jag läste den igen och sen var det kört. Längst bak fanns en text om hur man får tag på sitt skadestånd:

image

Kan ni tänka er det samtalet???

– Hej ditt jävla as, du har dödat min dotter så du kan sätta in mitt skadestånd på kontonummer: xxx xxxxxx. Eller om du hellre vill så kom över på en kopp kaffe så kan du betala kontant.

Tror ni personen vill betala?? Om inte så åläggs jag att driva ärendet via kronofogden. Men hallååååå, jag är ett brottsoffer, var är mina rättigheter? Jag verkar ju bara ha en massa skyldigheter.

Möjlighet att överklaga finns fram till 7 maj så nu väntar vi och ser vad som händer.

Har du orkat läsa ända hit så ska du veta att jag uppskattar att någon bryr sig och orkar läsa om mitt eländiga liv. Men nu är min livsuppgift att gå vidare, att finna livskvalitet igen. Att börja uppskatta livet igen och fortsätta vara världens bästa mamma. För det är jag, världens bästa mamma alltså. Det har Bella alltid sagt och en mer uppriktig och ärlig tjej får man nog leta länge efter. Hennes kärlek fick man inte gratis, den fick man förtjäna.

 

<3 <3 <3 <3 <3

 

 

 

2705 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Eu-emigranter, Hemlösa, ofrivilligt liv, Okategoriserade, Sorg, Terapi, Trafikolycka, VSFB. Bokmärk permalänken.

5 svar på Skitförbannad, varnar för långt inlägg

 1. Jenny Borg skriver:

  Nu blev jag ännu mer förbannad, en del av inlägget försvann. Orkar inte skriva om det idag men jag minns budskapet till er och kommer skriva om det annan dag. Summan av det var: Våga var föräldrar, våga vara obekväma, informera föräldrar vid misstanke om droger och självmords snack. Antalet föräldrar som mist sina ungdomar pga missbruk eller självmord verkar öka lavinartat. Vsfb fylls på i rask takt, tyvärr.

 2. SnowAngeL skriver:

  Kära Jenny! Vilket helvete som styrt er alla dit ni är idag! 🙁 som du säger så har du gjort allt du kunnat nu. Försöka att finna sinnesro är sjukt mycket lättare att säga än att genomföra. I know!!!

  Jag vet att du är och alltid har varit världens bästa mamma! Det har jag sett på nära håll. ❤️

  Vad gäller domen och idiotens ”straff”.

  • Jenny Borg skriver:

   Tack fina du <3 När det gäller domen omfattar den två åtal och det blev villkorligt, dvs 2 års prövotid, och 100 dagsböter/180 kr= 18000 kr samt skadestånd. Ska lägga in information om vad som gäller villkorlig dom när jag bloggar idag. Just nu äter jag frukost då jag behövde sova ut idag.
   Kram <3

 3. Ola Svanström skriver:

  Det är svårt för mig att ens komma i närheten av att förstå din förlust, men jag önskar dig lycka med att hitta den livskvalite du behöver igen.

  • Jenny Borg skriver:

   Tack Ola. Gick in och läste lite snabbt på din blogg. Vilken livsresa du har gjort. Den gav mig faktiskt en liten tankeställer om mitt liv idag kontra till att jag har mina pågar att tänka på. Så tack för att du uppmärksammade mig din blogg genom att ta dig tid att kommentera i min. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.