Röjer och bokar resor, kämpar på med vikten och saknar min tös!

Inleder min lediga vecka med storstädning här hemma. Har röjt runt och gallrat ut. Hunnit med en runda till tippen också.

Väcktes idag av skogsarbetaren som hämtar upp stockarna efter en enorm röjning i området. Min mysiga insynsskyddade tomt är numera en tomt med full insyn. Det positiva skulle väl kunna vara att solen numera nog lättare hittar fram till min tomt.

Kämpar på med vikten och har gått ner nästan 9 kg med hjälp av Vikt väktarna och fler ska bort. Lagade en god soppa på gröna ärtor, mums! Bara 3 smart points för en portion, 1 smart points per knäckebröd och så har jag Philadelphia light istället för smör, billigare smart points. Ja här letas det smart points i vardagen, allt för att gå ner.

Resor är alltid i mina tankar. I år tänker jag åka till Kroatien, Polen och Thailand. Flyg till Kroatien är redan bokat, tre nätter på ön Hvar likaså. Några nätter ska bokas i Splitt. Det är den resa jag och min goa vän Annika gör varje år. Annika kom in i mitt liv när det hade rasat, hon stod där i dörren redo att ge mig en kram. Hon visste precis vad jag gick igenom, hon förlorade sin dotter ett par år tidigare. Vi har som tradition att resa en vecka runt midsommar sen vår första resa 2015. Oftast sista minuten resor men nu hittade vi en superbillig flygstol till Splitt så då bokade vi den. Förra året var vi på Korfu.

Polen är tänkt som en weekend, någon gång i april/maj. Än så länge bara på planeringsstadiet, Thailand likaså. Men jag behöver något att tänka på, något som är meningsfullt för mig. Jag älskar att resa och jag behöver komma hemifrån. Behöver ladda batterierna med jämna mellanrum, sola, bada och koppla av. Jag googlar runt och drömmer mig bort.

Till sommaren är det 4 år sedan Bella dog i en trafikolycka och livet förändrades för alltid. Numera har många i ens omgivning svårt att förstå att sorgen fortfarande är med en dagligen, att man dippar emellanåt och kanar ner i minnenas arkiv. Alltså ner i sorgen och mörkret. Skillnaden är bara att jag numera kommer upp snabbare igen och tar nya tag. Men dagarna som känns meningslösa dyker upp med jämna mellanrum, saknaden hugger till när man minst annar det. Den lamslår en och man orkar inte med omgivningen. Varför ska jag mörka det? Jag tänker på Bella dagligen, flera gånger om dagen. Jag saknar henne och gråter emellanåt. Ibland behöver jag bara ensam med min sorg och saknad.

Visst har jag en son också tänker ni. Såklart jag har, världens finaste son väl värd att leva för. Jag älskar honom lika mycket som Bella och jag finns här för honom varje dag, varje minut och varje sekund. Han har återigen flyttat hemifrån och vi har en fin och kärleksfull relation.

1244 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Döden, Kärlek, ofrivilligt liv, Resor, Sorg, Vikt, Viktväktarna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.