WhatApp är min nya vän

Tur att WhatsApp finns, där igenom kan jag ringa och snacka med min son nu medan jag är i Thailand. Ja jag vet att man kan göra det via messenger också men nu har det bara blivit så att det är WhatsApp som gäller. Tänk så smidigt det har blivit att hålla kontakten oavsett var i världen man befinner sig.

Minns år 2006 när jag befann mig i Indien utan internet och mobil. Jag fick gå till en  bemannad telefonkiosk och beställa ett samtal hem till Sverige. Minns ett av samtal extra väl. Bella berättade att hennes favorithäst på ridskolan hade dött, och jag förbannade mig för att jag just där och då inte befann mig i Sverige. Att jag hade valt att läsa en kurs på Malmö Högskola som var förlagd 3 veckor i Indien under tiden jag läsare till lärare. Några år senare befann jag mig i Thailand när Bella behövde mig som mest, dagen då ett as körde in hennes bil så att hon dog. Snacka om att jag har fått bearbeta det med hjälp av min terapeut.

En gång befann jag mig i Egypten och då stod jag i en telefonkiosk och matade in mynt. Numera är det mobilen som gäller och familjen är bara ett samtal bort. Så smidigt. Bara min bror som måste lära sig att det är sex timmars skillnad, han har en förmåga att ringa mig när jag sover.

Dagens lunch kostade 15 kr plus cirka 7 kr för drickan. Absolut överkomligt och det fanns flera olika rätter att välja mellan i denna prisklassen. Det må vara så att det är dyrare att flyga hit till Thailand än att ta en charterresa någon annanstans men det är absolut mycket billigare att leva här. Man kan leva både billigt och dyrt här, jag väljer en mellan nivå och lägger rätt mycket pengar på massage. Man kan få massage för mellan 60 och 90 kronor beroende på vad man väljer. Så jag brukar unna mig 2-3 stycken olika nästan varje dag. Så jag hinner knappt sola, jag är en av dom vitaste här skulle jag tro. Men ack så avkopplande det är, man kan ju inte göra annat än att bara ligga där.

Tänk om man kunde ha styrketränat på samma sätt. Hade inte det varit bra? Man bara ligger där och så gör någon annan jobbet och så har man styrketränat och stärkt sina muskler utan att själv behöva göra något. Ja det hade passat mig fruktansvärt bra. Skulle absolut kunna överlåta jogging också, ja om jag nu hade joggat. Fast det hade jag ju absolut gjort om någon annan hade gjort det åt mig medan jag bara låg där och kopplade av. Attans vilken bra affärsidé jag fick nu, någon som vill starta den och få mig som kund? Hahaha…….

Njuter av solnedgången vid mitt hotell. Njuter av att höra vågornas brus även nu i mörkret.

Min nya favorit Shake är passionsfrukt, mums. Förra året var det lime.

Sonen har glatt hälsat att jag ska passa på och njuta för snart är det dags att åka hem igen. Ja han är för god min påg. Två dagar till ska jag njuta på Koh Chang och sedan är det dags för mig att bege mig till Bangkok. Där har jag 1 1/2 dag innan det är dags att flyga hem.

Jobbhjärnan har lite svårt att släppa taget men det har jag löst genom att skriva ner allt jag kommer på i en lista på mobilen. När jag är på jobb igen ska jag läsa igenom den och se vad för kloka tankar jag har haft och vad jag har skrivit upp att jag måste göra. En bra sätt för att smidigt kunna släppa jobbtankarna när man är på semester.

Ett minne dök upp på mobilen idag. Min fina tös för 9 år sedan.

1256 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Arbete, Bella, Familjen, Mindfullness, Resor, Terapi, Thailand, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.