Semestern slut för denna gång

Sista två dagarna i Thailand befann jag mig i Bangkok.
Kunde inte låta bli att göra ett besök på IKEA och äta köttbullar med potatismos. Man kom in på IKEA via ett shoppingcenter.

Efter flera timmars rännande med en fot som värkte ville jag verkligen hitta en taxi. Men skylten nedan sa att det var förbjudet där utanför shoppingcentret. Man skulle gå till anvisad plats oh där satt massor av väntande människor.  Taxi fanns det gott om och med tanke på min onda fot funderade jag på om det inte var värt böterna (300 SV kr) att hoppa över. Men jag fortsatte naturligtvis att gå vidare tills det var ok att haffa en taxi på gatan. Första bilen skulle ha 1000 bath, och jag sa nej. Han hävdade att han var väldigt upptagen. Adjö sa jag och haffad en ny taxi. Där var priset 500 bath. Jag har blivit en mästare på att vinka in taxibilar. Först var jag lite blyg och vinkade lite lätt med handen, till slut gjorde jag som alla andra och viftade rejält när jag såg en taxibil. Ungefär såsom i filmer när de ska haffa taxi i New york, skillnaden är bara att på Kho Chang få alla plats. Man åker på flaken, ej vanliga bilar. Hahaha….

Sista kvällsmaten i Bangkok på en matmarknad. Pris? Ca 30 SV kr.

Sista hotellet var inte så bra. Men det hade den absolut skönaste sängen på resan i alla fall. Fön och kylskåp fungerade inte. Luktade mögligt och kackerlacka på ca 5 cm dök upp. Nä där kommer jag aldrig mer att bo. Poolen provade jag inte då det var dåligt väder sista dagen.

Passade på och gå och kolla in omgivningen och affärerna istället.

Tusentals saker i en affär, undrans om de har koll  de egentligen har. Fann detta smutsiga paket med disketter i en låda med annat skräp. Finns det verkligen någon som använder såna nuförtiden?

Om 6 månader reser jag igen. Flygstol köptes i höstas,  nu är det dags att börja leta upp hotell. Ska till Koh Samui och har fått tips på två hotell, men då jag ska vara borta i fem veckor funderar jag på att prova 2-4 olika hotell. Har du något tips? Billigt (då jag ska vara borta 5 v) och vid havet. Sen vill jag kunna gå runt och ta massage eller titta på sånt som säljs och äta på olika ställen. Matmarknad? Ja det hade varit trevligt men är inget krav. Finns där yogaställe? Vad bör jag inte missa när jag är där?

2126 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Resor, Thailand. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.