Liv bortbyttes

Bortbyttes!
Önskar byta bort mitt liv med sorg mot ett liv utan sorg Ska så lite till, för att jag ska rasa märker jag. Så lite för att jag ska ”tända” på alla cylindrar. Jag har bara en önskan: få tillbaka min Bella så att familjen blir hel igen. Snart 7 månader sedan och smärtan blir bara värre. Ångesten river och sliter i kroppen. Saknar min tös så att det gör ont i både kropp och själ.
Varför? Varför mitt lilla hjärta?

Sitter i soffan och gråter halvt hysterisk precis innan läggdags. Jag är helt slut, denna berg och dalbana med känslor tär hårt på mig. Loggar in så att jag kan chatta med andra änglaföräldrar, de som är i samma sits som mig, de som verkligen förstår vad jag går igenom. Tack och lov så finns Stöttepelarna och föreningen VSFB (http://www.vsfb.se) som även finns på Facebook. Har man inte mist ett barn ska man inte ens försöka sig på att förstå hur det är. Det går INTE att jämföra sorgen efter ett barn med annan sorg. Visste ni att det finns ett schablon på försäkringsbolagen som säger att vid ersättning av förlorad inkomst vid sorg, betalas det ut i max 6 månader? Jag informerade då att de behöver kompetensutveckling när det gäller sorg efter ett barn, de måste se bortom schablonen och se människorna bakom tragedierna. Finns fler schabloner i samhället som gör mig så rasande att jag inte ens vill nämna dom här. Mitt i ens sorg ska man även se till och skicka in allt som skickas in skall. Man kan till och med få vite om man inte inom 4 månader ordnar med bouppteckningen efter sitt barn. Vem fan vill tänka på det mitt i en sorg? Det kan vänta, ingen kan ändå röra kontona, så varför pressa oss föräldrar på detta sätt?? Jag bara undrar, vem fan satt upp den bestämmelsen? Jag HATAR min brevlåda idag, så den ska bytas så fort deklarationerna har kommit. Förknippar den med en massa jobbiga brev, till slut orkade jag inte ens tömma den själv utan familjen fick hjälpa mig.

1292 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.