10 månader sedan dödsbeskedet och en halvt klippt gräsmatta

Ja jag är fortfarande där i livet att jag har koll på tre datum varje månad. Vi har nämligen tre jäveldagar. Dagen då olyckan inträffade, dagen efter då vi fick veta att Bella var hjärndöd och så dagen därefter då vi fick ta ett sista farväl. Varje månad är dessa tre dagar lika tuffa. Det gör ont i hjärtat och humöret sviktar.

Jag vill dela med mig till er som tycker att jag har fastnat i min sorg och inte inser att jag måste gå vidare. Bella är borta….. Ja jag vet. Jag lovar alla er att när ni slutar älska era levandes barn ska jag sluta sörja min älskade Bella.

Föräldrar som mister sina barn får ofta höra både plumpa och korkade kommentarer från ickedrabbade. Nu är där någon stackare som fått höra att hon skall glömma och gå vidare med livet. Sånt gör ont. Hon fick ett tips från en annan mamma om vad hon brukar svara. Den var så bra att jag ”lånar” frasen:  ”Jag hoppas dina egna barn aldrig förstår hur lite de betyder för dig – att du kan glömma och gå vidare som om inget har hänt”.

Jag sänder i dag en extra stor och varm kram till alla mammor som inte har alla barn på jorden. <3<3<3

image

Idag fick vi finbesök av lilla Tilda som sover så gott i kusinen Bellas säng <3<3<3 Bella som önskat sig kusiner i så många år och syskon. Ja nu är dom här men Bella saknas oss. Livet är inte alltid så lätt faktiskt och inte ens rättvist om ni frågar mig.

Vet ni hur många män det behövs för att få ordning på en gräsklippare?
image

Japp det behövs två om man kommer från familjen Borg. 🙂 <3<3<3
Medan Tilda sov sprang brorsan en runda på gräsmattan med min nya (köpt begagnad) gräsklippare.

image
Han var inte ett dugg imponerad av min gräsklippare så nu måste jag se till och fixa den innan han dyker upp nästa gång. Annars lär han inte erbjuda sig att klippa den mer. Men som vanligt sparar han lite gräsmatta att klippa till mig också.

2270 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Döden, Familjen, Kärlek, Sorg, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

4 svar på 10 månader sedan dödsbeskedet och en halvt klippt gräsmatta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.