Helt knäckt, tårar och minnen

Gör allt jag kan för att inte behöva vara hemma men vill/orkar heller inte vara social och umgås med vänner. Levererat lite kläder idag till ”Barn till ensamma mammor”, mer kom in i kväll. Kolla gärna in deras sida med samma namn på Facebook. Passade på att träffa en vän på Ikea då jag behövde lite småsaker. För att slippa laga mat åt jag på Laziza i Malmö, god Libanesisk mat. Mums!! Dock saknade jag salladerna Thabbouli och  fattoush, synd att de inte hade med dom i buffén.

image

Väldigt modernt att ha många foto på väggen, hittade en tavla som jag funderar på att ha över sängen med foto på mina älskade barn. Eller canvastavlor, svårt att bestämma mig. Men att det är barnen som ska fylla upp väggen vet jag. Lutar åt två canvas tavlor.
image

Smått chockad (han kan om han vill) blev jag när Samir kom hem och direkt tog itu med sina kartonger i uterummet. Kanske har jag tjatat så det räcker? Har han tröttnat på min underbara gnälliga röst? Min fina älskade påg löste också mitt problem med en besvärlig låda. Som jag svurit över den, humöret gör mig lättretlig just nu. Nu är uterummet klart och det som stökar upp det nu är att jag sitter där ute och ”pysslar”. Jag lagar, lackar och sorterar smyckesdelar.

image

Min goa vän tjatar om att jag ska måla det vitt där ute, då allt annat är vitt i huset (förutom Bellas bajsbruna vägg). Men fina goa vän, du inser väl att om jag målar väggarna vita måste jag även måla om möblerna alternativt köpa nya? Naajjj….. blir ingen målning i år heller. Naturligtvis erbjuder min goa vän sig att hjälpa till, så mycket stör det henne att det inte är vitt. En annan gång du fina goa vän, en annan gång……. Andra tycker att jag ska riva väggen och isolera rummet ordentligt så att storarummet blir större. Men jag har renoverat så att det räcker och blir över.

216642_10150277014796988_1813022_n

Min älskade påg hjälpte till med renoveringen, bäst gillade han att få ”hoppa igenom” sovrumsväggen. Tre små sovrum blev två lite större sovrum.

284876_10150277021976988_6339777_n

Min ”verktygslåda” hade dissats rejält av Arge snickaren, han hade skällt och gormat i evigheter tror jag.

284382_10150277004166988_1839459_n

Nä det där med renovering är över för min del. Jag är inte skapt för sådant, och tråkigt var det. Men jag är nöjd med slutresultatet och trivs i mitt hem. Men det saknas något viktigt här,,,,,, Bellas skratt, utskällningar och kärleksförklaringar. Jag saknar att kunna ringa henne och be henne sätt på te, samma sak gjorde hon. Jag tänker mycket på henne och kan både skratta och gråta när jag gör det. En stor del av mig försvann den där jävla dagen när trafikolyckan tog hennes liv. Kvar är jag, helt knäckt. Ja jag sörjer min dotter och jag är inte längre den samma. Jag är tacksam för att jag har Samir kvar, även han sörjer sin älskade syster. Dessa dagar har det blivit mycket tårar och jag har gråtit mig till sömns ett par kvällar nu. Det gör ont att mista sitt barn, det är en sorg som är starkare än annan sorg, i alla fall för mig. VARFÖR??????

2047 visningar totalt 6 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Barn till ensamma mammor, Bella, Facebook, Hobby, Okategoriserade, Samir, Sorg, Trafikolycka. Bokmärk permalänken.

2 svar på Helt knäckt, tårar och minnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.