Hovrättens dom kom, min planering sprack

Min planering om att läsa domen i soffan med en kopp te sprack redan vid lunchtid. Jag skulle bara kolla om mejlet från advokaten kommit och läser då på första raden: Här kommer domen, det blev ingen ändring.

Innan jag hann hem från jobbet ringde min kontaktperson från Brottsofferjouren och började prata om domen direkt. Han har varit min stöttepelare i 1 år, han har med ett enormt lugn haft samtal med en upprörd, skit förbannad, stört ledsen Jenny som svurit ve och förbannelse över både aset och det Svenska rättsystemet. Han har förklarat för mig hur allt fungerar, han har kollat upp så att jag fått den hjälp jag har varit berättigad. Allt detta gör han på sin fritid tillsammans med andra engagerade inom Brottsofferjouren. Ett värdefullt arbete för någon som hamnar inom det rättsliga och inte har en susning om hur det fungerar.

Tillbaka till aset och domen (kursivt är mina ord):

Hovrätten fastställer tingsrättens domslut utan några ändringar. Den prövning som hovrätten har gjort av bevisningen och av de rättsliga frågorna har lett till att hovrätten ansluter sig till tingsrättens bedömningar i såväl ansvarsfrågan som skadeståndsfrågorna och beträffande ”aets” återbetalningsskyldighet av kostnader för försvaret och biträdet åt målsägandena vid tingsrätten. Den överklagade domen ska därför fastställas utan några ändringar.

XX, XX, XX och Jenny Borg har biträtt åtalet även i hovrätten. (ja vi skrämdes inte av ryktena runt oss. I Tingsrätten var ytterliggare 2 personer: XX och XX. Vi var alltså 6 personer som stämde aset trots rykten).

Hovrätten har tagit del av samma utredning som tingsrätten. Åklagaren har därutöver åberopat en promemoria avseende mätning av vägbanans och fordonens bredd samtytterligare fotografier. Asets advokat” har begärt ersättning för arbete i hovrätten med frångående av den brottmålstaxa som i regel tillämpas. För att taxan ska kunna frångås krävs att målet har krävt avsevärt mer arbete än vad som är normalt. Målet har emellertid inte varit av det slaget. Ersättningen ska därför bestämmas i enlighet med taxan. (Någon vill tjäna ytterligare pengar på sitt ansträngande arbeta att googla wikipedia efter vägens bredd och berätta om en kulle som dolt sikten. En väg som advokaten garanterat själv kör på).

Aset”har ekonomisk förmåga att återbetala del av kostnaden i hovrätten för biträdet åt målsägandena och för försvaret.

Kopiering från domen slutar här.

Repris av domen från Tingsrätten: Asets körsätt är nämligen klart klandervärt och framstår som ett medvetet risktagande. Genom sitt färdsätt har han på sätt åklagaren gjort gällande i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna.

”Aset ” ska därför dömas för vårdslöshet i trafik. Aset” har genom nämnda oaktsamhet orsakat Isabell Borg Abbouds död. ”Aset” ska därför även dömas för vållande till annans död.

image

Aset har alltså dömts för min dotters död, så NEJ……det var ingen jävla trafikolycka som råkade hända…… Aset orsakade det genom sitt jävla körsätt och aset är ute på vägarna än…… Min älskade Bella kunde inte försvara sig någonstans, varken på vägen eller i rättssalen.

Tack och lov att Hovrätten inte sänkte ett redan lågt och hånfullt utdömt ”straff”. Synd att det inte fanns möjlighet för ett fängeslestraff. Domen vi andra har fått är livstid av sorg och saknad. Ett liv utan Bella……. 1 år och 4 månader och livet är inte ett jävla dugg roligare att leva och sorgen är tung och smärtsam. Jag saknar min tös……..

1823 visningar totalt 6 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Döden, ofrivilligt liv, Sorg, Trafikolycka, Vägplatsen. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hovrättens dom kom, min planering sprack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.