Offentligt svar på ett brev

Idag har jag bestämt mig för att offentligt svara på det brev som kom till min familj innan julen. Jag funderade först på att helt enkelt fotografera det och lägga upp det här på bloggen men kom fram till att det räcker att jag berättar vad där står och samtidigt besvara det. Jag funderade också på att ignorera det helt men bestämde mig för att det inte är något alternativ.

Man skriver att man har följt oss på facebook och jag vill tro att ni menar min blogg för det är här allt står. Ibland länkar jag till min blogg via Bellas facebooksida. Man är snäll och påminner oss om att vi hade fått fira jul med våra älskade Bella om man inte hade stannat vid vägkanten den där dagen. Vi tackar för den onödiga informationen och vill påtala att varningsljus visst det var påslagna Jag betvivlar att varningstriangel hade hjälpt då man ju faktiskt mer eller mindre missat en hel bil. Sen är det som så att något var problem med släpet, enbart Bella visste vad. Jag känner min tös, om hon ansåg det viktigt att stanna så var det viktigt. Om något hade lossnat från släpet och orsakat en trafikolycka hade det varit min familj som blivit åtalade för vårdslöshet i trafik.

Ni menar på att det är många som är upprörda på det jag skriver om (skriver ”jag”, för jag tror ju att det är min blogg ni hänvisar till) på facebook och att det är helt sjukt och man ser vems fel det är. Samt att vi har en syndabock för att min familj ska slippa ifrån skulden till hennes död. Jag kan lova er att vi  alla har analyserat sönder den dagen in i minsta detalj, vi önskar alla att Bella inte var på vägen just den dagen just då. Sen är det som så att jag inte bryr mig ett dugg om vad andra tycker, det är fritt att välja att läsa min blogg eller att avstå.
image

Här i denna bil dog min dotter efter att ha blivit påkörd bakifrån. Tydliga foton finns inlämnat till utredningen som varit ända uppe i Hovrätten.

Man skriver att många i Veberöd undra om vi har körkort och så skriver man att JAG borde skämmas och att jag inte kan få min dotter tillbaka för en massa pengar. Att min dotter är värd mer än pengar. DET ÄNDA KORREKTA I DET BREVET. Inga pengar i världen kan ersätta min dotter. Man menar på att det bara handlar om pengar för min del och att jag inte tänker på att det är min familj som är skyldig för Bellas död. Sen avslutar man brevet med ”Fy fan på er”. Inte en enda gång nämner man Bella vid namn i brevet.

Kan bara konstatera att ni Veberödsbor (säkert några Sjöbobor också) som på något sätt är insatta i detta brev i mina ögon inte är värda ett skit. Samt att jag inte bryr mig om andras åsikter. Detta är min blogg, jag har förlorat min tös. Jag skriver vad jag vill. Ni kan göra ett aktivt val att helt enkelt skita i att läsa denna blogg som ni retar er på. Jag har inte lämnat ut något som inte är offentlig handling, vem som helst kan ta del av allt.

DSC_2540

Ni har helt rätt, denna tös går inte att ersätta i pengar och hon är fruktansvärt älskad och saknad.

Domen från Hovrätten:

”Hovrätten fastställer tingsrättens domslut utan några ändringar. Den prövning som hovrätten har gjort av bevisningen och av de rättsliga frågorna har lett till att hovrätten ansluter sig till tingsrättens bedömningar i såväl ansvarsfrågan som skadeståndsfrågorna och beträffande XX XXX  återbetalningsskyldighet av kostnader för försvaret och biträdet åt målsägandena vid tingsrätten. Den överklagade domen ska därför fastställas utan några ändringar”,

Repris av domen från Tingsrätten:

”XX XXX körsätt är nämligen klart klandervärt och framstår som ett medvetet risktagande. Genom sitt färdsätt har hen på sätt åklagaren gjort gällande i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna. XX XXX ska därför dömas för vårdslöshet i trafik. XX XXX har genom nämnda oaktsamhet orsakat Isabell Borg Abbouds död. XX XXX ska därför även dömas för vållande till annans död”.

När det gäller det rättsliga efterspelet vill jag påpeka att det varit uppe till Hovrätten och att ärendet därmed  har gåtts igenom ytterligare en gång efter Tingsrätten. Bevis fanns så att ett åtal kunde väckas och det är den Svenska staten som väckt åtalet via en Åklagare. Det är alltså välutbildade insatta människor med gedigen erfarenhet som har gått igenom detta ärende. Och det är polisen som har gjort ett förarbete för att ta fram bevisen till åklagaren, av underlaget är sedan åtal väckt.

Nästa gång ni får för er att lämna ett brev till oss i en brevlåda så tipsar jag om min om ni nu tvunget måste lämna ett.  Adressen har ni koll på eftersom ni hade koll på den andra. Min brevlåda står uppe vid ”stora vägen” så ni behöver inte smyga när ni lämnar det, jag ser ändå inte er när ni gör det. Och som jag tidigare påpekat, denna blogg är min, mitt liv, mina ord. Jag står bakom varenda mening som är skriven här. Lämna min familj i fred.

Fy fan på er också, hälsningar Jenny

Ps brevet är sparat……

 

 

5521 visningar totalt 23 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Okategoriserade, Sorg. Bokmärk permalänken.

21 svar på Offentligt svar på ett brev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.