Nu ska jag dansa regndansen, nu är det för varmt :)

Jo nu klagar jag för jag har inte tid med fint väder för jag har en massa att göra. Så en liten regndans hade passat bra.

Att våga säga ja till livet, ja det är inte lätt. Men jag kämpar på och försöker vara lite positiv och visar upp min ibland ganska torra humor för er här på bloggen. Men inom mig känner jag att klumpen börjar växa. Det pyser och fräser inom mig, tårarna trängs där bakom ögonlocken och vill bara ut. Men inte nu, jag har inte tid, jag måste först, jag ska bara.

image

Sonen fyller 25 år imorgon och önskar sig bara pengar. Men något paket måste han ju ha så jag har köpt en liten sak till honom. Här hemma råder genusperspektivet så jag bejakar hans kvinnliga sida imorgon med ett rosa paket. Hahahahahaha,……. Pengarna han önskar sig swishar jag över till hans konto imorgon. Så enkelt kan det vara med stora barn 🙂

Imorgon klockan 05.10 ska jag väcka honom med min underbara stämma och sjunga ”ja må han leva”. ”Vi gratulerar” känns bara konstigt nu när det bara är jag som sjunger 🙁

fast vem vill leva i hundra år med sorg?  Nä nu grottar jag inte in mig mer i det utan det är bara till att sjunga. För sång ska han ha, för sång har han alltid fått på sin födelsedag. Den 26 maj 1991 var dagen då jag blev mamma. Dagen då jag insåg att en enorm kärlek hade kommit in i mitt liv. En kärlek inte lik allt annat, en kärlek som var så stark. Den 18 september 1994 kom ännu en stor kärlek och mitt liv var fulländat. En påg och en tös precis som jag hade önskat mig. Jag var nu mamma till två och jag är fortfarande mamma till båda.

Ett barn frågade: men hur kan du älska din dotter, hon är ju död? Ja det kan inte vara lätt för barn att förstå. Men jag förklarade att man älskar sitt barn ändå även om barnet inte finns här på jorden.

För precis så är det. Jag älskar mina båda barn lika mycket. Men idag får jag visa dom min kärlek på olika sätt och det gör fruktansvärt ont.

1780 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Glädje, Samir, Sorg. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nu ska jag dansa regndansen, nu är det för varmt :)

  1. Ulrika Rydström skriver:

    Superfint rosa paket. Gratulera från mig till Samir. Rätt tänkt – sjung bara. Sången är för hans fantastiska födelse – den dagen du blev mamma till en fin påg. Bella är med – på sitt sätt. Och man älskar sina barn för alltid…..på jorden och överallt. Imorgon har vi en tuff dag. Thomas mammas årsdag. Hon dog när Lovisa var 1 år i lungcancer. Livet är en berg-och dalbana. Men vi hoppas farmor tar hand om Lovisa. Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.