Tanka energi och lite sorg

Att leva med sorg tar mycket energi från en och för att orka sörja måste man fylla på sitt energilager. Det är det jag gör här i Kefalonia. Jag solar, badar, äter gott, umgås med min vän och bara ÄR. Jag försöker vara här och nu. Jag fyller på min energi för att orka en dag till, en vecka till, en månad till, ett år till…

När jag var i Turkiet var det en annan sorts resa. Den gjorde jag för att komma ifrån allt, få sova, vila upp mig. Där sov jag mycket och det var vad jag behövde då.

I julas var jag på Teneriffa, då kände jag mig som Grinchen som hatar julen. Kanske inte rätt land att åka till då men nu var det där jag hamnade. Jag flydde julen och allt som var jobbigt.

Att resa är för mig ett sätt att få distans till sorgen. Återhämta mig för att sen fortsätta färden framåt i mitt nya ofrivilliga liv.

image

Läst denna boken och tänker att naturligtvis är det så. Bella är ju min tös och tillhör min familj. Det förändrades inte bara för att hon dog. Hon är och förblir älskad och saknad.

image

1154 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.