Svär ve och förbannelse, rensat bland Bellas saker

Igår kväll öppnade jag Bellas del av garderoben och tittade in på vad som fanns där. Det gjorde ont, fruktansvärt ont. Jag hittade saker som jag läste, grät och snörvlade. Grät, svor, halvskrek (i stugor skriker man inte högt om man inte vill att grannen ska höra en). Kraschade, grät och snörvlade lite till och somnade till slut av ren utmattning. Som alltid vaknade jag med huvudvärk och på ett jäkla humör.

Jag bestämde mig för att städa badrummet utav bara helvete och lägga all min ilska på det. Blev verkligen en storstädning och nu är det rent och fräscht igen. Satt upp mitt nya duschdraperi när jag var klar.

image

Under tiden jag städade och svor ve och förbannelse över livet bestämde jag mig för att rensa bland Bellas saker och rensa ut nu när Samir inte är hemma. Då behöver han inte uppleva mina tårar och mitt snörvlande. Jag har sorterat ut sånt som är skräp och slängt det, och så blev det en stor påse till loppis med sånt som jag inte förknippar med Bella. Och naturligtvis har jag sparat på minnen. Mycket av det som jag förknippar med Bella finns hemma hos Zimon då hon mer eller mindre även bodde där. Hittade Bellas första skor i garderoben och ett foto i ram på henne och Samir.

image

image

Mina små älskade Ninja turtles. Bella måste ha älskat detta foto lite extra mycket eftersom att hon har satt det i ram.

Ska se om jag kan få till det med en ny hobby, att måla på stenar. Det är det nya populära nu. Att måla mindfullness mönster på stenar, avkoppling och faktiskt rätt fint när det är gjort. Blev inspirerade av min vän Katharina, bild kommer om det blir något resultat av det.

image

Satt på trappen och tittade på mitt lilla äppelträd, det kan nog bli några äppelpajer sen när de är mogna.

image

Snart klar med hela hemmet när det gäller städning och inser att jag trivs nog ganska bra i mitt hem. Kanske ska jag inte flytta? Eller ska jag? Tänker ofta på det, vad vill jag? Var ska jag i så fall bo?

Kvar är förrådet som måste organiseras och tömmas på skräp. Men det får komma sist för det innebär även turer till tippen. Näst sist tänkte jag faktiskt bege mig in i Samirs rum och organisera lite då jag har saker under hans säng samt i förrådshörnan. Han behöver mer utrymme för att få plats med sina saker medan han bor hemma.

Har daglig kontakt med min son och det värmer mitt hjärta att det oftast är han som hör av sig. Som mamma vill man ju inte vara tjatig och påträngande när sonen är på semester. Vi smågnabbas och skojar med varandra och det är skönt att veta att han mår bra och har roligt. Denna resa gör honom gott, den behövde han. Det är tungt för syskonen som blir kvar, de sörjer dubbelt. De sörjer sitt syskon och de sörjer att föräldrarna inte mår bra. De glöms ofta bort när människor frågar hur det är med föräldrarna. Glöm inte att fråga hur det är med dom också.

Jag är och förblir en mamma till två barn och jag kommer alltid att prata om båda. Våga prata om Bella med mig, det värmer så gott i hjärtat. Jag lever med min sorg och ni riskerar inte att påminna mig, jag har det i tankarna varje dag.

1938 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Hobby, Mindfullness, Okategoriserade, Samir, Sorg, Vänner. Bokmärk permalänken.

4 svar på Svär ve och förbannelse, rensat bland Bellas saker

  1. Ulrika skriver:

    Det är ett stort stort steg att börja rensa bland Bellas saker. Vilket mod! Jag känner dina tårar i ryggmärgen nu. Jag vet att det är ren och skär smärta bara att öppna garderobsdörren Vet hur det var för några veckor sedan då jag och Thomas började rensa Lovisas saker på allvar. Men jag kände mig till slut bara rent förlamad i sinnet och orkade inte gråta ut allt som om jag var i en annan verklighet. Jag tror jag stänger av ibland. Jag kan tänka mig att det är svårt att veta hur du vill göra med flytt för du bor så fint samtidigt som det smärtar. Fantastiskt vad mycket äpplen du får! Vårt äppelträd var lite snålt i år. Mina varmaste tankar till dig i ditt sorgearbete. ?

  2. Elisabet Solvang skriver:

    Jag har rensat lite i taget efter Malin. Men det är fortfarande mycket kvar! Det är tungt att gå igenom. Se papper med henne handstil. Hennes favoritbilder inramade.
    Förra året köpte jag ett nytt äppleträd. Det är till Malins minne. Hon sa alltid att det var det godaste äpple hon någonsin ätit! Sorten är Birgit Bonier, även kallad Biggan. Jag hoppas på frukt nästa år.
    Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.