Ingen påskglädje här, bara sorg!!

Ville inte stiga upp idag, kände ingen livsenergi, ville bara stanna i sängen och inte möta min vardag. Sovit oroligt inatt och vet att jag drömde om Bella men inte vad drömmen handlade om. Men jag kände mig inte utvilad så det var antagligen ingen bra dröm. Kanske bäst att inte minnas den.

Kan man fastna i sin sorg? Ja absolut.

Är man onormal då? Nej absolut inte.

Jag väljer inte att må så här dåligt, jag har fruktansvärt svårt för att acceptera hur mitt liv har blivit och därför fortsätter jag att gå i terapi. Visst, det är jättelätt för er som inte är drabbade att säga: nu får det räcka. Du måste acceptera det som hänt, det går inte att skruva tillbaka tiden. TRO MIG, JAG VET!!!!!

image

Stackars lilla Tilda hon har fått ärva Rogers jacka från 70-talet <3

Tilda var här på besök idag och om allt hade varit som vanligt hade även Bella varit här. Men nu är inget som vanligt i mitt liv och inget blir bra. Jag kan skratta, men inte med hjärtat. Jag kan vara trevlig och se ut att må bra, men det  är en mask. Hur mår du? Den frågan är tuff att få, nu förväntar man sig i omgivningen att nu blir det ett annat svar. Men nej tyvärr inte: Jo tack det går…… Ni tror väl ändå inte att jag kan säga att jag mår bra när jag inte har Bella här med mig och min övriga familj. Ni behöver inte tycka synd om mig för det är jag så bra på att göra själv.

Hur många gravplatser har ni sett i helgen? Jag har sett många, därför att många föräldrar som har mist sina barn har ett behova av att visa platserna, få berätta om just sitt barn. Jag har full förståelse för det men det är fruktansvärt att se. Om ni bara visste hur många barn som dör här i Sverige. Missbruk, självmord, trafikolyckor och cancer gör att många barn lämnar oss alldeles för tidigt. Kvar finns sörjande familjemedlemmar som ska lära sig att leva vidare med sin oerhörda sorg.

Varit ute hos Bellas vägplats, pratat med henne, smekt hennes fina kinder med mina fingrar, pussat henne och gråtit massor av tårar. Min fina Bella ska ju vara här med oss inte någon annanstans. Foto på henne har jag på båda platserna, så kan jag pussa henne och smeka hennes kinder.

image

Tröstätit hela dagen och nu mår jag som jag förtjänar men jag bryr mig inte. Hade jag kunnat hade jag stoppat fingrarna i halsen eftersom att jag mår så fruktansvärt illa. Ångesten ökar på kvällarna så för att slippa mer idag blir det sängen nu när jag är klar med denna text. Finns ingen mening med att sitta uppe och tycka synd om sig själv.
Lovade mig själv  tidigt att inte bli bitter men det är inte lätt att hålla det löftet. Jag kämpar varje dag för att orka ännu lite mer. Jag har överlevt men jag lever inte.

 

1939 visningar totalt 7 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Familjen, ofrivilligt liv, Påsk, Sorg, Vägplatsen. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ingen påskglädje här, bara sorg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.