Mediciner och komplicerad sorg

Då jag tidigare varit öppen med mina medicineringar ska jag vara det igen. Det fungerar inte för mig att inte äta antidepressiva och jag har därför återigen börjat med dom. Jag tar även mediciner mot ångesten som fortfarande härjar i min kropp.

Det finns många åsikter om att äta antidepressiva vid sorg, då sorg inte är en sjukdom. Men sorgen har gjort mig sjuk i form av deprimerad för att min älskade tös dött.  Och depression är en sjukdom.

Jag har som jag tidigare nämnt fastnat i sorgen, jag har en komplicerad sorg. I stället för att ta mig igenom sånt som gör ont (vilket är en hel del) har jag lagt energi på att undvika det. Mycket energi om jag ska vara ärlig.

Nu tar jag hjälp av terapeuten och min familj för att möta det som gör ont så att det avdramatiseras och jag kommer vidare med livet. Lite i taget och börjar med julen som nu närmar sig.

På att göra listan står det viktigaste för mig: titta på foto (verkligen titta på dom) göra en fin fotobok och framkalla foto att ha framme.

Saknar min älskade tös ❤️

Jag har haft tre bra dagar på raken, det var länge sen och det känns bra. Känner att energin börjar återvända och att jag är på väg på rätt håll.

Min son är mitt allt och jag är så tacksam för att jag har honom. Men samtidigt är jag fruktansvärt rädd för att mista honom också. Nått jag också måste lära mig att hantera. Sen har jag fina Zimon kvar i familjen, Bellas pojkvän. Idag är han som en son för mig.

Livet blev inte som jag tänkt mig och jag lägger nu ett nytt livspussel. Försöker pussla ihop ett nytt liv med livskvalitet. Jag ska inte bara överleva, jag ska leva också.

image
Samirs fina tatuering på sin syster ❤️

1537 visningar totalt 6 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mediciner och komplicerad sorg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.