Börjar ledigheten med att vara sjuk

Finns betydligt bättre sätt att påbörja en inarbetat ledighet på än att vara sjuk. Efter jobbet igår åkte jag rätt hem och la mig i soffan. Nästan ett dygn senare är jag fortfarande kvar där. Men nu lite rastlös men orkeslös. Treo är min vän mot feber och ett dunkande huvud.

Trots att jag är sjuk ska jag unna mig lite lyx. Jag ska äta laxmackor och ikväll ska jag ha räkfrossa. Surdegsbullen åt jag till frukost. Veckan som gått har jag varit rätt duktig på att äta rätt och lagom.

Då jag inte kom iväg på en resa i julas hade jag lite planer på att åka nu på sportlovet. Höll koll på sista minuten resor  men attans vad lite utbud det fanns och attans vad dyra resorna var. Nu är jag mest glad för att jag inte hittade någon då jag är sjuk.

Lägenhet nummer 4 som eventuellt kunde vara av intresse om jag nu bestämmer mig för att flytta till Malmö är för tillfället inte till salu. Budandet hade redan börjat. Ja som det kan gå, mäklaren ringde och ursäktade sig men jag blev mest tacksam. Det betyder ju att jag får mer tid att fundera över vad jag vill.

Sängen jag har köpt lyser med sin frånvaro men på måndagkväll kommer den äntligen. Lite surt är det allt, jag betalade extra för att få den levererad en kväll så att jag slapp ta ledigt från jobb. Nu kommer den en dag när jag är ledig, grrrr. Betydligt senare än vad som utlovades vid beställning. Som tack (från mig) ska den fortfarande levereras en kväll för det har jag betalat för och då ingår även att de bär in den. På dagtid levereras den bara fram till tomtgränsen.

Två och 1/2 år har gått. Jag har överlevt, jag umgås med familj och vänner, jag jobbar, jag har börjat ta tag i vikten, jag försöker börja bry mig om mig själv, jag har fått bukt med min ätstörning med mera. Men lycklig? Nä. Men väldigt tacksam för att jag har min son och att vi har en fin och kärleksfull relation. Livet är okej men inte bra. Jag mår okej men inte bra. Tiden läker alla sår…. nä absolut inte. Men med tiden ändrar sorgen form. Den första tiden med mycket psykisk och fysisk smärta lugnar ner sig ju längre tiden går. Men sorgen och saknaden består.

Det gör än idag ont när jag tänker på hur livet blev. Jag saknar Bella oerhört mycket och kämpar på med att fortsätta mitt liv utan henne.

Mina älskade barn sommaren 2010, när vi var på semester i Libanon. Samirs studentpresent var en månad i Libanon. Bella önskade en veckas charter så när hon tog studenten åkte vi en vecka till Bulgarien sommaren 2013. De fick välja fritt, ända kravet var att jag skulle med :). Sommaren 2014 blev hon ihjälkörd vid en vägkant, sittandes i sin bil. Det var ett problem med ett släp. Två minuters stopp och hon var för evigt borta. Sen den dagen är inget sig likt.

939 visningar totalt 3 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.