Idag tog jag ett beslut

Jag har länge funderat på att flytta men även på att göra om Bellas rum till mitt. Precis som det var tänkt redan från början. Den dagen då Bella skulle flytta hemifrån skulle jag ta över hennes rum då det är det största sovrummet i huset. Avtalat var att hon inte fick flytta innan hon målat om sin bajsbruna vägg. Ett muntligt avtal som slöts redan när vi köpte färgen på Bauhaus. Ett litet familje gnuff  med glimten i ögat. Nu fick hon ju aldrig möjligheten att flytta hemifrån, hon bara helt enkelt inte kom hem en dag. En dag var hennes liv slut, hon bara lämnade oss. Men INTE frivilligt, hon blev ihjälkörd.

Idag tog jag beslutet att måla väggen grå ganska exakt 5 timmar innan min nya säng skulle komma. Det blev en snabb vända ner till färgaffären i Veberöd. Hem och måla i en rasande fart. Iväg och handla mat, hem och måla igen. På fotot nedan var väggen bara målad en gång.

Sängen kom och jag insåg att jag faktiskt talar sanning när jag säger att jag inte har något ögonmått. Det blev väldigt mycket säng för pengarna.

Den skulle stå mot den vita väggen men där är kontakter ivägen. Så det får bli mot den gråa så länge tills jag eventuellt löst problemet. Men väggen ska torka rejält innan jag sätter dit sängen.

När jag ändå hade färgen framme passade jag även på att måla mitt puzzelbord som man lätt kan rulla in under sängen.

Det luktar väldigt mycket ny säng (kanske av allt plast den var inslagen i) och nymålat så jag stannar i soffan en natt till.

Börjar redan fundera på om Samir ska få en väldigt fin flyttgåva när den dagen kommer. Så att jag kan göra om och göra rätt. Det vill säga kanske köpa en 160 säng i stället för 180. Eller så blir det hur bra som helst när jag väl har vant mig vid en säng i ett sovrum istället för ett sovrum med en säng i.

Inte utan besvär att jag har börjat och rota runt i Bellas rum. Idag har för första gången på länge panikångesten försökt och greppa tag om mig. Men jag bestämde mig för att inte låta den vinna. Men ont gör det men jag vet att detta blir bra. Jag behövde göra om sovrummet för att komma vidare. Men lätt är det inte. Två påsar med saker som låg i hennes sängbordslådor ska rensas. Men det får vänta någon dag. En dag när jag bara fokuserar på det, men nu ska jag landa i att alla möbler är borta och den bajsbruna väggen är målad.

Hur blir det med flytten till Malmö då? Ja just nu vet jag inte. Kanske jag kan finna harmoni här hemma igen? Eller kanske inte?

1314 visningar totalt 4 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Idag tog jag ett beslut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.