Fadderbarn, stötta de som har det sämre än en själv

Sonen har åkt till Stockholm över helgen med sina kompisar. Själv var jag hos en vän igårkväll och åt pizza och pratade om vårt fadderbarn i Tanzania. Vi hjälper en flicka till möjligheten att studera och vi skickar ibland ner en slant till sånt hon behöver. Nu var det dags igen för en slant men flickan hittades inte på skolan. Har hon slutat studera och i så fall varför?

En kille vid namn Erik hade fått veta att jag och min vän är hans faddrar. Naturligtvis stödjer vi honom och organisationen ska undersöka vidare var flickan tagit vägen. Vi valde att sponsra en flicka då det i fattiga familjer oftast är flickan som inte prioriteras när det gäller utbildning.

Jag är trygg med att skicka pengar och sponsra ett fadderbarn då det går via Tandalaföreningen som även Idalaskolan i Veberöd samarbetade med i många år. Vi hjälpte tillsammans med eleverna en skola i Nzega, Tanzania. Vi sponsrade så att alla elever garanterades en kopp om dagen med majsvälling. Allt för att orka studera.

Passade på att ge bort mina pantflaskor idag. Samt lite hygienorodukter. Även en ”tiggare” eller hemlös uppskattar att få känna sig ren. Jag fortsätter att samla in och lämna bort. Både kläder, hygiensaker, sovsäckar/täcke med mera. Först och främst går kvinno- och barnkläder till Fryshusets projekt Barn till ensamma mammor. Sedan lämnas även till människor på gatan eller till Stads missionen i Malmö.

Min pappa var en period i sitt liv hemlös. Jag hoppas innerligt att han då inte bara möttes av förakt utan även för lite medmänsklighet mitt i hans misär. Det är ingen hemlighet att min pappa var alkoholist i hela sitt liv. Men det är sorligt att han aldrig klarade av att ta sig ur det. Jag önskade många gånger att han skulle bli frisk. På grund olika omständigheter (sjukdom tror jag) var han nykter de sista åren men då var han i så dåligt skick att han ändå inte fick det liv jag önskade att han skulle få. Men 1 1/2 år innan han dog fick vi kontakt igen efter 18 års tystnad. Jag hade valt bort honom i mitt liv eftersom att han ändå mer eller mindre aldrig var nykter. Jag ångrar inte det men jag är tacksam för att vi hann återfå kontakten innan han dog.

Bakom varje människa finns en historia och vi ska inte vara så snabba att dömma varandra.

Idag myser jag med min brorsdotter.

En lite tös som kom till familjen 4 månader efter att Bella dött. Jag kunde inte knyta an till henne första tiden i hennes liv. Jag orkade inte med att älska fler om jag ändå bara ska förlora dom. Men idag är hon fasters tös ❤

Saknar min egen tös så att det värker i hjärtat. ❤?❤?

1681 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Barn till ensamma mammor, Bella, Familjen, Sorg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fadderbarn, stötta de som har det sämre än en själv

  1. Ulrika skriver:

    Underbart inlägg. Det känns som du hittat just dem ditt hjärta brinner för att hjälpa. Baserat just på dina erfarenheter. Bella ser dig, Samir kommer att få samma goda omtanke om andra genom sin fantastiska mamma.

    Kram Ulrika ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.