Förhandsvisning på dokumentärfilmen Efter Inez

VSFB (vi som förlorat barn) var inbjudna av Doc lounge på Babel i Malmö för att få se Efter Inez. Vi representerade föreningen VSFB då filmen handlade om att förlora ett barn. Just denna film handlade om en familj som förlorade sin dotter vid födseln. Den kommer snart upp på bio.

Där fanns även två sjukhuspräster som berättade om deras erfarenhet av att möta människor i sorg och vad man INTE ska göra. Det första var: säg inga klyschor såsom ex: det blir bättre, jag lägger till: ryck upp dig, livet måste gå vidare med mera. Sorgen är individuell och vi är dåliga på att prata om sorg trots att vi alla någongång/flera gånger i vårt liv är med om olika sorger.

Vi delade ut material till präster, barnmorskor och sjuksköterskestudenter. Allt för många säger att de har letat länge efter en förening så som VSFB (www.vsfb.se). Vi gör så gott vi kan för att sprida att vi finns, både i samtalsgrupper runt om i landet och i en sluten grupp på VSFB. Inom föreningen finns även grupper för vuxna syskon som mist syskon. De har oftast en dubbel sorg. De har förlorat sitt syskon och de sörjer att deras föräldrar mår dåligt.

För mindre barn finns Randiga huset i bland annat Göteborg, och förhoppningsvis kommer det även kommer till Skåne en dag.

 

1405 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Döden, Sorg, VSFB. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.