Liten återblick och en son som ska flytta

Väl hemma i vardagen igen tänker jag tillbaka på resan jag gjorde över julen. Den var precis vad jag behövde. Den fick mig att må bättre både i kropp och själ och jag sitter redan och funderar på att göra om den. Redan till sommaren eller till vintern? Får fundera vidare.

En dag köpte jag en båtbiljetter i Bangkok och åkte till olika stationer där jag hoppade av och utforskade stället lite. En turistfälla (gick en annan båt som thailändarna och några få turister använde) men jag tyckte det var en rolig sak att göra. Jag åkte för första gången i mitt liv med ett Skytrain, vilken utsikt över Bangkok.

På hotellet i Bangkok skulle man först leta upp ledig plats och sätta sin skylt innan man tog sin frukost. Efter många morgnar med viktväktartänk avslutade jag de tre sista frukostarna med mina favoriter. Väl hemma visade det sig att jag gått upp 0,8 kg på 4 veckor. Så mitt viktväktar tänk på semestern fungerade och ändå åt jag gott varenda dag men gjorde en del kloka val.

Rätt som det är inser jag att Bella är med mig på min resa, jag får ett tecken som inte går att missa.

Min båttur gav mig också inblick på hur livet i Bangkok kan vara.

Nu kan jag berätta att Samir flyttar hemifrån vid månadsskiftet. Han renoverar sin lägenhet på helgerna och jag är där och fixar med lite köksutrustning, skriver en inköpslista till honom med vad jag anser att han behöver i köket. Antagligen håller han inte med men han låter mig hålla på. I slutändan blir det ändå som han vill. Vattenkokare och te är på plats så att mamsen kan ta sig en kopp te när hon kommer på ”oväntat besök”.

1624 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Hälsa, Jul, Okategoriserade, Resor, Vardag, Vikt, Viktväktarna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.