VSFB – Vi som förlorat barn

VSFB, föreningen man inte vill vara med i. Men som behövs så väl när man drabbats av sorg efter ett älskat barn. Att förlora ett barn är smärtsamt och det är en sorg som många vittnar om aldrig går över. En sorg man får leva med resten av sitt liv.

Därför är VSFB så viktig för mig, ska jag leva med sorg och saknad behöver jag emellanåt få styrkan att hantera livet som blev. Den styrkan finner jag på olika håll men VSFB är till stort stöd. Där möter jag föräldrar som vet vad jag går igenom, som förstår mina tankar och handlingar. Som kan dela med sig av hur de hanterar sina liv. Vi pratar, fikar och skrattar om vartannat, vi stöttar och finns där för varandra.

Vi träffas bland annat och gör fina blomsterarrangemang till våra barn, vi har samtalsträffar 1 gång i månaden, adventskaffe, sommaravslutning med mera. Där finns även en grupp för vuxna syskon. Syskonen som ofta kommer i skym undan när sorgen flyttar in. De behöver också få prata av sig, de är drabbade av dubbel sorg. Sorg efter att ha mist sitt syskon och en sorg över att föräldrarna mår så dåligt.

I kväll var det årsmöte och därefter mat.

Ikväll skippade jag viktväktar tänket. Imorgon är det en ny dag, nya möjligheter.

1109 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Sorg, Vikt, Viktväktarna, VSFB. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.