Sommarlunch med VSFB

Idag var det dags för den årliga sommarlunchen som vi har i Malmögruppen. Då ses alla tre grupper, syskongruppen, föräldrar till vuxna barn och föräldrar till småbarn. Det gemensamma är att vi saknar någon vi älskar väldigt mycket. Vi äter och pratar om allt mellan himmel och jord. Vi skrattar och äter gott. I år var det Italiensk buffé och det var väldigt gott.

För mig är VSFB en livlinà, en förening ingen vill vara med i men som är så viktig för många när det värsta otänkbara händer. Man förlorar barn eller syskon och förstår inte hur man ska kunna överleva en sådan sorg. Då finns där alltid någon som kan stötta en, som kan visa att det går att överlea. Första året var jag ofta inne på VSFBs facebooksida om nätterna då det var dom som var värst. Då fick jag kontakt och stöd av andra föräldrar och kunde senare också ge stöd åt de som drabbats efter mig. Idag är jag stödperson inom VSFB, och stöttar så mycket jag kan och orkar. Via Facebook, messenger, sms, telefonsamtal  eller fysiska möten. Jag är med i styrelsen och jag har varit i Göteborg på utbildning. Till hösten är det dags för Göteborg igen, då är det den årliga träffen för stödpersoner i hela Sverige.

Passade även på att köpa ett litet bord på IKEA till min sängplats ute i trädgården när jag ändå var i Malmö. Ett brickbord blev det, väldigt smart. Bara att ta in brickan och fylla på med lite fika och sen ut till sängen, så har man allt nära till hands.Här tänker jag mig att jag kommer tillbringa många härliga lata sommardagar läsandes en bra bok. Avkoppling på hög nivå.

Säsongens första övernattning avklarad och fler kommer det garanterat att bli. Härligt att somna till naturens ljud och vinden som fläktade så skönt. Det fula nätet är ett måste på kvällarna, annars blir jag tokig på allt småknott som tvunget ska vara på samma plats som mig.

1198 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Mindfullness, Sorg, VSFB. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sommarlunch med VSFB

  1. Nina skriver:

    Wow! Vilken viktnedgång, verkligen bra jobbat av dig!

    Fantastiskt att du börjar hitta din balans igen efter att det värsta som kan hända har hänt. Det gör mig glad att se.

    Ha en skön sommar och riktigt härliga resor nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.