Bella saknas oss

I veckan som varit har jag besökt både Stöttepelarna i Ystad och VSFB i Malmö. Behovet av att få prata har varit påtagligt stort. Prata, prata, prata……. Bella skulle ha fyllt  24 år nu på tisdag. Men hon förblir alltid 19 år för att ett as körde ihjäl henne sommaren 2014. Domstolsbeslut finns på att man vållat hennes död på grund av vårdslöshet i trafik.

När omvärlden inte riktigt kan förstå då är det bra att få träffa människor som genom egen erfarenhet vet vad man går igenom. I alla fall är det så för mig.

Med tiden så blir sorgen lättare att hantera, absolut. Men det många kanske inte tänker på är att det kommer nya saker som man måste bearbeta. Exempelvis en sån sak som att kompisarna gifter sig och får barn, köper hus med mera. Men inte Bella, hon får aldrig uppleva det. Med hennes död försvann även mina drömmar och framtidsvisioner som inkluderade henne. Kvar är de drömmar och framtidsvisioner jag har för Samir men också en sorg över att Bella inte heller får uppleva dom. Hon fullständigt avgudade sin storebror genom hela hennes korta liv. Han var hennes idol.

Saknaden är stor och ibland tar sorgen all min energi. Det går att överleva ett trauma som att ens barn har dött. Men det är inte lätt, det är en kamp. Fyra år senare så gråter jag än, saknar än, pratar med henne än. Min dotter – min sorg.

1534 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Bellas födelsedag, Döden, ofrivilligt liv, Samir, Sorg, Stöttepelarna, VSFB. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bella saknas oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.