Thailand, sorg och Magdalena Graafs blogg

Ibland följer jag Magdalena Graafs blogg då hennes son dog endast 19 år gammal kort tid efter att vi förlorat våran Bella. Ibland skriver hon om sin sorg och just nu befinner hon sig i Thailand för en välbehövlig paus från livet som varit tufft för henne på många sätt genom åren. Magdalena har valt att köpa en resa med olika välmående behandlingar för både kropp och själ.  Hennes blogg hittar du här.

Själv längtar jag tills det är dags för mig att få resa till Thailand. Få koppla av, äta gott, få massage och bara vara. Funderar på att det skulle vara spännande att stanna längre än tre veckor. Men det kan jag inte på grund av jobb. Men det finns ju en semester i sommar, tänk om jag skulle kunna resa bort alla dom veckorna? Fast skulle jag gilla att resa ensam så många veckor? Eller bara få hemlängtan? Ska känna efter lite över julen när jag är borta nästan tre veckor. Har alltid drömt om en snarlik backpackersresa. Kanske provar det och gör en extremt billig resa till sommar med fokus på: superbilligt, många veckor, röra mig lite mer på olika ställen och packa i ryggsäck.

Jag har ännu inte fått ihop hela mitt livspussel i det nya livet som blev. Bland annat har jag svårt för att bo själv men jag börjar vänja mig. Dock visar det sig bland annat  i min handlingsförlamning som inträder så fort det är helg eller jag har annan form av ledighet. Det gör att jag gärna reser bort i stället för bara blir sittandes här hemma. Men att resa är dyrt så till höstlovet tänker jag mig en liten lågbudgets stadsresa. Jag tänker helt enkelt våldgästa min bror i Malmö och medan han jobbar ska jag utforska Malmö. Han är lyckligt ovetandes än så länge.

Igår såg jag filmen om Astrid Lindgrens liv tillsammans med en vän. Den var bra men kunde varit bättre. Fast absolut sevärd. Väl hemma i mörkret märker jag att något stort är placerat på min trappa. En vän som gillar att jäklas med mig satt helt enkelt upp denna klumpiga sak på min trappa ihop om att det skulle regna när jag kom hem och var tvungen att flytta den. Ni kan tro att jag funderar på hur jag ska kontra detta, hämnden är ljuv. Nåja, snäll är han min vän så nu har jag ett ställe jag kan slänga ner min ved i så slipper jag stapla den när jag väl har beställt hem den.

1597 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bloggar, Döden, Resor, Thailand, Vänner. Bokmärk permalänken.

5 svar på Thailand, sorg och Magdalena Graafs blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.