Semestern 2019 är planerad

En kväll bara så där för att jag kände för det så bokade jag en flygstol till Thailand till nästa sommar ( eller så sanningen: årets semester var jobbig och jag mer eller mindre bara väntade på att kunna återgå till jobbet igen. Så jag bestämde mig för att resa bort när nästa semester börjar och inte komma hem förrän dagen innan årsdagen. Det är en tung dag även om jag delar den med andra som älskar Bella. Det är en dag då jag behöver vara med dom och både skratta och gråta). Fem veckor ska jag vara iväg. Super nöjd med min biljett tills jag kom på att visum krävs om man ska vara i landet mer än 30 dagar, och jag ska vara där 34. Googlar på visum och ser att det kostar 800 konor + kostnad för nytagna passfoto + rekommenderat brev dit + antagligen kostnaden för rekommenderat brev hemåt också. Nu kändes helt plötsligt biljetten lite dyrare än jag tänkt mig. Men så upptäckte jag att det bara kostar 300 kronor för visum via ambassaden, jag hade hittat in till en annan sida som ordnar visum till hela världen. Helt plötsligt kände jag att jag sparade 500 kronor så nu är jag nöjd igen. Ja om man bortser från allt krångel med pappersarbete och kopior och besök för fotografering som tillkommer bara för att jag inte läst på ordentligt.

Om lite mer än två månader återvänder jag till detta hav men inte denna strand. Valt ett boende ett par kilometer därifrån.

Jag reser fortfarande bort för att vila från vardagen där jag lever utan ett av mina barn. Det är ett sätt för mig att finna ro i själen och få vila upp mig och fylla på med energi.

Bakslag med vikten har jag också haft. Men coachen tittar i listan (som visar min viktnedgång)och säger: jag är lugn det här fixar du. Japp säger jag, nu ska jag på banan igen. Det rör sig ”bara” om två kilo och jag vet absolut varför dom har tillkommit. Mums!!!! Lite väl mycket mums, så nu ska jag strama upp matintaget igen. Snacka om att maten har en stor betydelse, stolt över att ha tappat 22 kilo (just nu bara 20) enbart genom att ändra min kost.

Kanske inte helt genomtänkt att köpa chokladsås just nu? Men så innehåller den bara 7 sp och jag tänker ju inte äta upp allt samtidigt. Sen ska jag prova den med Larsa youghurt som är 0 sp och lite bär. Kanske, kanske, kanske kan det smaka lika gott som mjukglassen i sommar? Håller tummarna.

Min fina älskade tös, som jag saknar henne. Tacksam för att jag har Samir kvar,utan honom vet jag inte hur jag skulle ha klarat allt detta.

1150 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Arbete, Bella, Döden, Familjen, Hälsa, Kärlek, Mindfullness, Resor, Sorg, Thailand, Vardag, Vikt, Viktväktarna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.