Vad sorgen gör med kroppen

I dag har jag varit på en föreläsning som handlade om just det jag skrev här i rubriken. En föreläsning jag väntat ett tag på, kände att just den behöver jag gå på. Jag behöver få bekräftat det jag vet, att sorgen påverkar kroppen. En kvinna som är utbildad psykoterapeut föreläste och kopplade till forskning. Jag antecknade en massa och ska dela med mig av det till er. Men inte i kväll för nu är jag helt slut. Men hon bekräftade det jag redan vet, att förlora ett barn (oavsett ålder) är ett trauma och hjärnan tar skada av trauma och enorm stresspåverkan under längre tid. Men det fantastiska är att hjärnan reparera sig igen om man ger den möjlighet att återhämta sig. Dock kan ta det tid, ja till och med år. Ett bra tips är att meditera och vara ute i naturen. Ljus skog, gärna med närhet till vatten, är väldigt läkande för själen.

Snart dags för lussebak i vart och varannat hem så jag bjuder på min dotters underbara humor på fotot nedan.

Så älskad, så saknad.

545 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Döden, Mindfullness, Sorg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.