Mindfulness och vara rädd om sin kropp

Attans vad helger kan gå snabbt. Jag inledde min helg med avkoppling och filmtittande. Bestämde mig för att måla och fixa i mitt nya rum lördagen men vaknade och insåg att jag mycket hellre avsatte tid för lite lyx. Lyxen bestod av 90 minuters oljemassage och sedan fixade jag till naglarna vilket gav mig en timmes mindfulness. Två och en halv timmar bara avkoppling då man inte kan göra annat än koppla av och bara vara. Det är någon annan som gör jobbet.

Brukar du unna dig lite lyx? Lyx för mig är massage och spa, något jag har blivit bättre på att unna mig. Resa är också en lyx jag unnar mig för det ger mig också avkoppling och påverkar mig positivt både i kropp och själ. Vid trauman påverkas kroppen både psykiskt och fysiskt. Men kroppen kan läka om man är snäll mot den och ger den möjlighet till att göra det. Jag har blivit bra på att vara rädd om min kropp, är du också det? Kroppen är våra tempel, väl värda att underhållas.

Dagens mat blev tomatsoppa och knäckebröd med ost.

Efterrätt blev:

Lättglass med viktväktar vänlig chokladsås och rödavinbär från mina egna buskar. I fredags blev jag sugen på vaniljglass och varm nyponsoppa, jisses vad gott och så sällan jag äter det.

Om fem veckor reser jag till Thailand, börjar längta dit rejält. God mat, massor av massage, sol och värme.

906 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Hälsa, Mindfullness, Resor, Vardag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.