Högtider och sorg

Högtider är tider då man saknar de man har mist lite extra mycket. Jag läser om föräldrars förtvivlan och sorg inne på sociala medier. De som har gått igenom ännu en högtid med sorg. De som firar första julen utan ett eller flera av sina barn. De som är nydrabbade och inte kan förstå hur det går att överleva den smärta det innebär att förlora barn.

Jag förstod heller inte hur det var möjligt att överleva men idag vet jag att det går. Men jag vet också att det inte är något quik fix utan det tar tid. För mig tog det många år att få balans på livet igen och än idag har jag svackor. Det är bara att acceptera och det är okej. Man får vara ledsen och nedstämd och däremellan får man skratta och vara glad.

Som jag saknar Bella och hennes humor. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne.

På tal om något helt annat så passade jag på att köpa ett nytt soffbord precis innan jul. På bordet står födelsedagsblomman jag fick av Samir, hans flickvän och Zimon. Nu behöver jag hitta en matta också.

9552 visningar totalt 2 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Döden, Familjen, Högtider, Jul, Sorg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.