Idag är det fokus på bara det positiva

På Tv4 nyheterna igår kunde vi höra om Eu-emigranternas situation vid deras boende i Malmö, de skulle vräkas men det stoppades i sista stund. Ja jag lyssnade bara med ett halvt öra för jag vet att några av de som bor där har jag gett kläder. Därav studerade jag mer personerna på plats och såg två jackor jag har förmedlat vidare, varav den ena varit min morfars. Han dog för inte så länge sedan. För några veckor sen när jag passerade boendet såg jag kvinnan som fått en av Bellas jackor. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på att nu fryster i alla fall de personerna lite mindre tack vare min familj och några givmilda vänner.

Imorse skulle min bror komma och fika med frallor, ringer och väcker mig och säger till att fixa kaffe. Men det blir inga frallor säger han för han orkade helt enkelt inte köpa några. MEN…… han hade något annat med sig sa han så då var inte frallorna så viktiga tyckte han. NU kan jag bara hålla med men det gjorde jag inte i luren, titta vad jag fick:

image

Översta ljuset är Bellas sa han så det ska tändas varje kväll. Klart jag gör så brorsan och tusen tack <3<3<3

Fixat disken och tvätten vilket också får ses som något positivt i mitt liv med tanke på att det bara är lunchtid när jag skriver detta. Ikväll ska jag och en vän  iväg på en träff där vi bland annat ska meditera. Låter som en spännande kväll och det är första gången som vi är med. Återstår att se om jag återkommer fler gånger, men det hoppas jag.

Sist men inte minst så bara måste jag berätta att vågen i morse stod på 91,4 kg. Förra tisdagen var den på 93,2 kg. Hela 1,8 kg mindre med andra ord. Ikväll när Samir kommer hem ska jag med gott samvete kunna säga att jag inte ”lånat” något gott från honom idag så jag har stängt hans rum. För jag vet ju var han gömmer det, att han inte bara kan äta upp det så att jag slipper anstränga mig för att inte göra det till honom.

image

Kopierad från en facebooksida som heter Buddhism.

 

Älskar alla i min familj <3<3<3

 

”……..GE MIG SINNESRO
ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA,
MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN
OCH FÖRSTÅND ATT INSE SKILLNADEN”

 

1684 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Bella, Eu-emigranter, Sinnesrobönen, Vikt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.