Hovrätten nästa….

En dålig dag kan alltid bli sämre men så är det när det går upp och ner här i livet. Som jag skrev igår så skulle jag iväg på kvällen och det blev ett väldigt givande möte. Vi mediterade, healade och pratade och skrattade. Så Anita och jag har nu en gemensam hobby  (vi är väldigt mycket nybörjare men det spelar ingen roll) och tänker besöka även nästa träff om ett par veckor. Jag passade på att köpa ett fint änglahalsband som symboliserar min fina änglatös. Vi brukade köpa smycken ihop och delade på, så fick vi båda mer för pengarna. Min fina tös var väldigt ekonomisk. Har naturligtvis halsbandet på mig idag när jag åkte ut till vägplatsen.

image

Jag säger som Fnulan: ”Jag är inte tjock, jag är bara mycket kvinna” (ni hittar hennes blogg om ni tittar under fliken bloggar på min sida). Kariatyren i fönstret älskade Bella och den fick hon av mig när jag kom hem från Thailand mars 2014.

När jag vaknade vid 11-tiden idag kände jag i hela kroppen att denna dag blir inte bra. Käkar fukost och kör ut till vägplatsen. Kraschade, grät och skrek på platsen, ljudet dämpades av bilarna som passerade och naturligtvis var det inget som ”syntes” . Imorgon är det 9 månder sedan min dotter togs ifrån mig, bara försvann. Sedan dess är inget sig likt i mitt liv. Känner att jag måste/vill köpa blommor och sätta där inför morgondagen som innebär läkarbesök och besök på hennes plats vid kyrkan. Måste/vill tända upp ljus imorgon och sätta blommor även där. Körde till Sjöbo och fixade blommor sedan en kort träff med farsan, glömt vatten och sax och han bor nära stället. Körde även inom mamma och pratade bort en stund sen ut till platsen igen innan rusningstrafiken börjar. Behöver jag berätta att INGEN körde på min bil??

image

Spelade musik för henne medan jag pysslade om platsen. Naturligtvis musik från skivan jag tidigare länkat låtar från. Känner mig lugnad och kör hem.

Väl hemma kollar jag mailen, då jag väntar och väntar….. Nu kom det, överklagan är inlämnad till Hovrätten. Det kommer ta månader innan det tas upp där, naturligtvis vill någon ha en ännu mildare. Ingen tidning som har för lite och göra idag? Eller dom väntar tills Hovrätten kommer med sitt beslut? Tankarna snurrar och alla inblandade ska informeras. Det var väntat, vår advokat har förvarnat oss om att så troligen kommer ske. Något positivt? Japp, nu ska även ”vår” sida ut och mäta vägen och titta på den där ”kullen” som orsakat att man inte såg hela Bellas bil. Nya foto ska lämnas in. Vår advokat lämnar in att vi vill att Tingsrättens dom ska bestå. Mina vänner, kör väg 11 mot Sjöbo från Veberöd. Behöver jag byta mina glasögon? Är jag inbillningssjuk?

Ikväll blir det  soffan och förhoppningsvis något program som kan avleda mina tankar. Idag behövs dessa ord mer:

”……..GE MIG SINNESRO
ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA,
MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN
OCH FÖRSTÅND ATT INSE SKILLNADEN”

2139 visningar totalt 1 visningar idag
Facebooktwitterpinterestmail
Facebookrss

Om Jenny Borg

Mamma till två barn, en son och en dotter, som en dag fick ett brutalt uppvaknande av hur sårbart livet kan vara. Sommaren 2014 hände det som jag aldrig trodde skulle hända mig. Min dotter dog i en trafikolycka två månader innan sin 20-årsdag. Sedan den dagen lever jag ett ofrivilligt liv med bara ett barn här på jorden, min son Samir. Mitt andra barn, Isabell, har jag på andra sidan så numera är jag även en änglamamma. Jag är tacksam för att jag får fortsätta vara en del i Zimons liv, Bellas pojkvän. Nu måste jag lära mig leva ett nytt liv, ett liv jag inte själv har valt, ett liv jag inte vill ha. För livet jag själv har skapat finns inte längre. Mina två barn är min stolthet, mitt liv och det mest värdefulla jag har. Mina barn är båda lika mycket älskade men idag får jag visa min kärlek på olika sätt till dom. Ingen skulle behöva överleva sina barn. Denna blogg kommer att handla om min väg tillbaka till livet, ett liv med livskvalitet. Jag vill inte bara överleva, jag vill leva. Om du vill kan nå mig på Jenny@mittofrivilligaliv.se
Det här inlägget postades i Änglar, Bella, Kyrkogården, ofrivilligt liv, Okategoriserade, Trafikolycka, Vägplatsen. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hovrätten nästa….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.